Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın bir saatten fazla süre önce Instagram hesabından istifa ettiğini açıklamasına rağmen aradan geçen sürede bu bilgi doğrulanmış ya da yalanlanmış değil. Şu ana kadar sadece Albayrak Medya Grubu'ndan Yeni Şafak gazetesi haberi İngilizce bölümünden tek bir tweet olarak duyurup daha sonra sildi. Öte yandan Turkuvaz Medya Grubu'na ait Sabah, Takvim ve A Haber ise haberi geçmedi.

Siber saldırıya uğradığı da konuşulan Bakan Albayrak’ın Twitter hesabına girenler de “Böyle bir hesap yok” uyarısıyla karşılaşıyor.

Hükümet tarafında ise haberi doğrular nitelikte tek açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan'dan geldi. Sayan Twitter hesabından "Berat Albayrak yerli, milli olarak enerjide yaptıklarını ancak anlayanlar ekonomide de Ülkemizin 2023 hedeflerime ulaşması için sayısız hizmeti hayata geçirdiğini göremezler. İstifanın kabul edilmeyeceğini ümit ediyorum. Ülkemizin, Milletimizin ve Ümmetimizin size ihtiyacı var" diye yazdı.

Bu belirsizlik karşısında Berat Albayrak, Twitter’ın en çok konuşulanları arasına girerken girdi. Albayrak'ın istifa açıklamasına gelen tepkiler şöyle:

ÇORLU TREN KAZASINDA 6 YIL SONRA KARAR AÇIKLANDI ÇORLU TREN KAZASINDA 6 YIL SONRA KARAR AÇIKLANDI



Kaynak: bianet.org