Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Dolmabahçe’de AK Parti İstanbul milletvekilleriyle bir araya geldi. Suriye'nin İdlib kentinde yaşanan saldırı sonucu 33 şehit verilmesiyle ilgili  ilk kez kameralar karşısına geçen Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:​​

"Ülkemizin Suriye'de yürüttüğü mücadelenin anlamını hala kavramayanların bulunduğunu üzüntüyle görüyoruz." 

"Suriye meselesi Türkiye için asla bir macera veya sınırlarını genişletme çabası değildir." 

"Yaklaşık 4 milyon insan rejimin kanlı saldırıları sebebiyle sınırlarımıza doğru harekete geçmiştir. 1,5 milyonu şu anda sınırımızdadır."

"İdlib meselesi ülkemizi farklı bir şekilde köşeye sıkıştırıp diğer kazanımlarımızı elimizden almak için özelikle kurgulanan, kışkırtılan bir konu olarak önümüze geldi."

LİSEDE TACİZ İDDİASI! ÖĞRETMEN TUTUKLANDI LİSEDE TACİZ İDDİASI! ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

"3,7 milyon Suriyeliyi ülkemizde barındırıyoruz, yeni bir göç dalgasını kaldırabilecek durumda değiliz."

"(Suriye) Bizim ne petrol ne orada toprak derdimiz var, bir güvenli bölgeyle sınırlarımızı teminat altına almak istiyoruz."

"Karşımızdaki senaryonun asıl hedefi Suriye değil, Türkiye'dir. Suriye'de istediklerini alanlar, namluları hemen Türkiye'ye çevirecektir."

"Bugün Suriye'yi fiilen 3'e bölenlerin Türkiye'nin bütünlüğüne saygı göstereceğini düşünmek gafletten öte bir durumdur."

MERKEL İLE YAŞANAN DİYALOG

Merkel’e dedim ki, bak böyle bir durum var. Sizin bana verilmiş sözleriniz vardı. Şuraya gelin destek verin yapalım dedim. Söyleye söyleye en fazla 25 milyon avro ben de vereyim dedim. Sonra Kızılhaç’a vereceğini, oradan da Kızılay’a aktarılacağını söyledi. Dediler ki, bu rakam BM Mülteciler Başkomiserliği’ne gitmek durumundadır. Oradan Kızılhaç’a sonra Kızılay’a gidecek. Tabi böyle bir şey olmadı.

‘DEDİ Kİ PARANIZ HAZIR’

Aradım Şansölye’yi. Dedi ki para hazır. Paranız buraya gelmiyor dedim. Gönderecekseniz bu parayı direkt bize gönderin, ya da ben mültecileri size göndereyim ve 100 milyon euro göndereyim dedim.

‘RABBİM BEREKETİNİ VERSİN İNŞALLAH, BU İŞLERİ DE BÖYLE YÜRÜTÜYORUZ’

Güvenmek mümkün değil. Biz kendi göbeğimizi kendimiz kesmeye mahkumuz. Rabbim bereketini versin inşallah. Bu işleri de böyle yürütüyoruz, yürüteceğiz. Yeni bir göç dalgasını kaldıracak durumda değiliz. Ayrıca milyonlarca insanı rejimin insafına terk edecek değiliz. Biz oraya Esed’in davetlisi olarak değil Suriye halkının davetlisi olarak gittik. Suriye halkı tamam bu iş bitti demeden bizim oradan çıkma niyetimiz de yok.

"Şehit düşen her evladımızın acısı yüreğimizi dağlıyor. Bin yıldır bu topraklarımızı vatanımız kılmak için yürüttüğümüz mücadeleyi verdiğimiz sayısız şehitler kervanına bunu da ilave etmemiz gerekiyor. Ve şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmayacak. İdlib harekatımızda önceki gün vermiş olduğumuz 36’ya çıktı. 20 günlük harekat boyunca vermiş olduğumuz şehitlerin ailelerine şahsım, milletim adına baş sağlığı dilerken milletimizin de başı sağ olsun diyorum."