18 Kasım'da eski erkek arkadaşı Zafer Pehlivan tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Güleda Cankel davasında katil zanlısının tutuklanmasının ardından, hakkında 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' ve 'tehdit' suçlamasıyla hazırlanan iddianame, Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Sanık hakkında savcılık tarafından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Isparta 1.Ağır ceza mahkemesi başkanlığında görülecek olan davanın ilk duruşması 25 Şubat 2020'de saat 9.00'da yapılacak.

Zafer Pehlivan hakkında "tasarlayarak" ve "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianamede Muğla'da sevgili ve arkadaş olan sanık ve maktulün aralarının genç kızın üniversite eğitimi dolayısıyla Isparta'ya taşınması nedeniyle açıldığı belirtildi. Olay tarihinden bir hafta önce maktulle sanığın ayrıldığı kaydedilen iddianamede, Cankel'in sosyal medya hesaplarında Pehlivan'ı engellediği bildirildi.

Cankel'in, ablası yanında bulunduğu sırada genç kızın ikametgahına gittiği, dönüp dönmediğini kontrol ettiği ve kapısına tespihini asarak eve geldiğini belli etmeye çalıştığı kaydedildi. Sanık ve maktulün gece yarısı genç kızın ikametgahında tartışmaya başladığı belirtilen iddianamede, sanık Pehlivan'ın maktulü darp ve tehdit ettiği anlatıldı. Olay polise intikal ettiği gerekli işlemlerin ardından şüphelinin 03.51 sıralarında serbest bırakıldığı kaydedildi.

Adli muayene raporuna göre basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek şekilde yaralandığı tespit edilen maktulün dosyadaki ifadesinde herhangi bir şikayetinin olmadığına ve tedbir kararı alınmasını istemediğine dikkati çekilen iddianamede, bu nedenle sanık hakkında kasten yaralama ve mala zarar verme suçları açısından ek kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği, Pehlivan'ın üzerine atılı tehdit suçu bakımından ise dosyanın uzlaştırma bürosuna gönderildiği belirtildi.

Sanığın cinayetten birkaç gün önce yazdığını beyan ettiği ve sanığın kendi el yazısı ile yazdığı mektubu da teslim olduğunda emniyet güçlerine teslim ettiği, şuçun işleniş şekli ve kendi el yazısı ile mektup birlikte değerlendirildiğinde sanığın tasarlayarak hareket ettiği ve cinayeti canavarca veya eziyet çektirerek işlediğini gösterdiği anlatıldı.
Isparta 1.Ağır ceza mahkemesi başkanlığında görülecek olan davanın ilk duruşması 25.02.2020 tarihinde saat 9.00 da yapılacak. 

LİSEDE TACİZ İDDİASI! ÖĞRETMEN TUTUKLANDI LİSEDE TACİZ İDDİASI! ÖĞRETMEN TUTUKLANDI