İzmir'de meydana gelen deprem, Seferihisar'ın yanı sıra kent merkezi ve çevre ilçelerde yoğun olarak hissedildi. İzmir'de bazı binaların yıkıldı, çok sayıda binada da hasar oluştu. Deprem İzmir'in yanı sıra Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne'de de hissedildi. AFAD depremin büyüklüğünü 6.6, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü 6.8 olarak açıkladı. AFAD'ın yaptığı son dakika açıklamasına göre 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında, bazıları 4'ün üzerinde olmak üzere toplamda 521 artçı deprem meydana geldi.

35 KİŞİ ÖLDÜ, 251 KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Meydana gelen depremde şimdiye kadar 35 kişi hayatını kaybederken, 251 kişinin tedavisi hastanelerde sürüyor. İzmir'de yıkılan ve hasar gören 9 binada çalışmalar tamamlanırken 8 binada arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü aktarıldı.

"642 KİŞİNİN TEDAVİSİ TAMAMLANDI"

Son durumla ilgili bilgi veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3'ü ağır 8 kişinin yoğun bakımda olmak üzeretoplamda 243 kişinin tedavisinin devam ettiğini belirtti. Koca, "642 kişinin tedavisi tamamlanmış durumda. 112 Acil Yardım Ekipleri UMKE Timleri, ambulanslarımız ve hastanelerimizle acımızı azaltmak için İzmir'de görev başındayız" dedi.

"YAKINLARINIZ İÇİN 184 SABİM HATTI'NI ARAYIN"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir'de yaşanan depremde yaralananlar için vatandaşların 184 SABİM Hattı'nı arayarak bilgi alabileceğini açıkladı. Bakan Koca Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Yakınlarınız İçin Alo 184'ü arayın. Depremde zarar görmüş olabileceğini düşündüğünüz yakınlarınız için Bakanlığımızın 184 SABİM Hattını arayın. Tedavimiz altındalarsa sağlık durumlarını ve hangi hastanemizde olduklarını öğrenin" dedi.

8 BİNADA ARAMA-KURTARMA SÜRÜYOR

LİSEDE TACİZ İDDİASI! ÖĞRETMEN TUTUKLANDI LİSEDE TACİZ İDDİASI! ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yaptığı açıklamaya göre 17 binada başlanan arama kurtarma çalışmaları 9 binada tamamlandı. Geriye kalan 8 binada arama kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.

Kaynak: SonDakika