CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yayımladı. Zeybekoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Ülkemizin Aydınlık Bir Geleceğe İnanan Değerli Yurttaşları;

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, kadınların mücadele ile elde ettiği en önemli kazanımların başında gelmektedir. Aydınlık bir geleceğin teminatı olan bütün kadın yurttaşlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyoruz. Yaşanabilir, adaletli ve müreffeh bir sosyal hukuk devleti için, Cumhuriyet kadınlarıyla birlikte mücadele etmeyi büyük bir onur olarak görüyoruz.

AKP’nin ülkemizde yıllardır uyguladığı ataerkil politikalar, dizgininden kurtulmuş neoliberal soygun düzeniyle katmerlenerek kadınlar için büyük bir yıkım getirmiştir. Kadın hakları erozyona uğramış, kamusal alanda kadının yerini ikincileştirmeye çalışan bir anlayış bütün politikalara hakim olmuştur. İktidarın kadın erkek eşitliğine olan tahammülsüzlüğü, kadına doğuracağı çocuk sayısını vaaz eden bir seviyesizlik düzeyine ulaşmıştır.

Acil görevimiz, kadınların toplumdaki eşit ve özgür konumları için yürüttükleri mücadeleyi, ülkemizin geleceğinin bel kemiği yapmaktır. Bunun için gerekli olan kadınların bizzat yürüttüğü güncel mücadele pratiklerine sahip olduğumuz kadar tarihsel mirasa da sahibiz. Cumhuriyet’in en önemli atılımı kadını toplumda eşit bir yurttaş mertebesine çıkarmış olmasıdır. Partimizin en temel görevlerinden biri, Cumhuriyetin bu atılımını güncel mücadelelerle harmanlayarak yenilemektir.

MUĞLA YOLUNDA LASTİK PATLADI, ARAÇ ŞARAMPOLE UÇTU: 1 ÖLÜ, 2 YARALI MUĞLA YOLUNDA LASTİK PATLADI, ARAÇ ŞARAMPOLE UÇTU: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetin kadın erkek eşitliğine verdiği değerin altını şu sözlerle çizmiştir:  “Mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükselebilsin!” Cumhuriyet felsefesinde, çok açıktır ki, kadınların özgürlük mücadelesi bütün toplumun özgürlük mücadelesinin ön koşuludur. Eşit özgür ve adaletli günlerin kurucu unsurlarından birinin kadınların özgürlük ve eşitlik mücadelesinden geçtiğine olan inancımız tamdır."