Kültür ve Turizm Bakanlığı, Resmi Gazete'de yayımlanan ve 2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programını kapsamında yeni uygulamaları hayata geçirecek. Bu uygulamalardan biri de iç turizmi ölçme sistemi olacak. Kişisel verilerin mahremiyetine dikkat edilerek telekomünikasyon firmalarının teknolojik imkanlarından yararlanılarak elde edilen verilerle, yerli turist profilini ve turizm hareketlerini ortaya koyan bir çalışma yürütülecek. Daha fazla gelir bırakan turizm çeşitlerinin geliştirilmesi, konaklama süresinin uzatılması, konaklama dışı harcama alanlarının yaratılması ve harcama eğilimi yüksek ziyaretçilere ulaşılması yoluyla kişi başı harcamalar artırılacak.

Koruma ve kullanma dengesi gözetilerek turizm alanlarının taşıma kapasiteleri tespit edilecek ve alanlar buna göre yönetilecek. Antalya, Muğla ve İzmir'de ilan edilmiş Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri (KTKGB) ile kıyı kesimlerinde mevcut ve planlanan yatak kapasitelerinin tespit edilmesi, haritalandırılması ve raporlanması noktasında çalışmalar yürütülecek.

MUĞLA’DA EVDE REÇETE HİZMETİ BAŞLATILDI MUĞLA’DA EVDE REÇETE HİZMETİ BAŞLATILDI

Turizm sektörü çalışanları için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen eğitim faaliyetlerinde katılımın arttırılması ve sektörün canlandırılması adına çalışmalar yapılacak. Söz konusu eğitim bakanlıkça sektörde yer alan 4 bin kişiye verilecek. Turizm tesislerinde çalışan personel için lojman yapımına imkan tanıyacak kamu taşınmazları tespit edilecek, bunların tasarruf haklarının bakanlığa devrine yönelik iş ve işlemler yürütülecek, tasarruf hakları alınan taşınmazların tahsisi için şartname hazırlanacak.

Bunun yanında ziyaretçi deneyimini artıran teknoloji tabanlı uygulamalar da geliştirilecek.Düzenleme aynı zamanda kişisel verilerin mahremiyeti tartışmalarını da beraberinde getirdi. Turizm yatırımcı ile işletmecilerinin kamuyla iş ve işlemlerinde bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanabilmeleri ve bunda gereken kurumlar arası entegrasyonu sağlamak için gerekli mevzuat çalışmaları yapılacak. Yurt dışı menşeli mobil ve internet uygulamalarına yönelik mali hususlar başta olmak üzere ülke mevzuatının uyumlaştırılması sağlanacak. Seyahat Acenteleri ve Seyahat Acenteleri Birliği Kanunu'nda bilişim araç ve ortamlarında yürütülecek seyahat acenteliği faaliyetlerine yönelik düzenlemeleri de kapsayan mevzuat değişikliği hazırlıkları tamamlanacak.