Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün bir televizyon kanalının canlı yayınına katıldı. Koronavirüs salgını sonrası Muğla'da alınan önlemlerden bahseden Başkan Gürün özellikle çok tartışılan maskelerle ilgili de konuştu. "Kendi maskelerimizi üretiyoruz" dedi.

Başkan Gürün Muğla'ya giriş çıkışların durdurulmasının yeterli olmadığını özellikle vaka sayısının durumuna göre ilçelerarası geçişlerinde durdurulası gerektiğini ifade ederek diğer şehirlerden Muğla'ya gelen vatandaşların oluşturduğu yoğunluğun Muğla'daki vatandaşlar için risk oluşturduğunu dile getirdi. Özellikle Milas, Bodrum ve Fethiye ilçelerine giriş çıkışların durdurulması gerektiğinin önemine dikkat çeken Başkan Gürün bu bağlamda "Eğer pandemi pik yaparsa yoğun bakım ünitelerinin yetmesi mümkün değil. Amacımız kapasitenin üstünde hasta gelimin azaltmak" açıklamasında bulundu.

Salgına karşı alınan tedbirleri de aktaran Başkan Gürün Menteşe'de daha önce hastane olarak kullanılıp kapatılan bir bina olduğunu dile getirerek "Derhal harekete geçerek o hastanenin pandemi hastanesi haline getirilmesi önerimiz oldu. Ayrıca spor salonlarını da hasta kabulüne açık hale getirdik. Burada en önemli mesele doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarıdır" sözlerini kaydetti.

KİRALIK VİLLA FİYATLARI GÜNLÜK 1 MİLYON LİRAYI BULDU KİRALIK VİLLA FİYATLARI GÜNLÜK 1 MİLYON LİRAYI BULDU

Başkan Gürün ayrıca otellerle gerekli anlaşmaları yaptıklarını belirterek sağlık çalışanlarının talep ettikleri takdirde söz konusu otellerde kalabileceklerini vurguladı. Bunun yanında tüm hastane personeline özel ücretsiz servislerin ayarlandığının altını çizen Başkan Gürün "Sadece sağlık personeline özel servislerle vardiya durumuna göre taşıma yapıyoruz. Sağlık çalışanlarını korumaya çalııyoruz. Ben kendileriyle gurur duyuyorum. Onlar toplum hizmetinin nasıl olması gerektiğini gösteriyorlar" ifadelerini kullandı.