CHP Dalaman İlçe Başkanı Sezer Durmuş, konuşmasında "Halka açık koyların satışı bölge halkı tarafından tepkiyle karşılanmıştır. Kille, Bedri Rahmi, Sıralıbük, Sarsala, Hamam, Binlik ve Martı Koyları’nın mapa ve şamandıra alanlarıyla alakalıdır. Koylar, gelecek kuşaklara bırakacağımız miras bu neden değerlendirilmelidir. Muğla başta olmak üzere Ege ve Akdeniz koyları tehdit altındadır. Koyların takipçisi olacak" dedi.

MUĞLA’DA BUDAMA EĞİTİMİNİN SERTİFİKALARI VERİLDİ MUĞLA’DA BUDAMA EĞİTİMİNİN SERTİFİKALARI VERİLDİ

"TEPKİYLE KARŞILANDI"

Söz alan İYİ Parti İlçe Başkanı Bahadır Bakırcı, "Dalaman koylarının, Cennet Koylarının ihalesi devam ediyor. Teknelerden para alınması için bakanlık tarafından 7 Mart'ta ihale duyurusu yapıldı sadece 1 hafta sonra pazarlık usuluyle gerçekleşti. Hızlıca ihalenin bu hale gelmesi bölge halkı tarafından tepkiyle karşılandı. İhale, Göcek ve Dalaman koylarının yüzde 90'nını kapsayacak. Bunun kabul edilmesi mümkün değil" ifadelerini kullandı.

"BİRLİKTEYİZ, MÜCADELEMİZ BİR"

Demokrat Parti İlçe Başkanı Mükerrem Demirkıran, "Sistem kapılarını rantçlara sonuna kadar açmış. Birlikteyiz, mücadelemiz bir. 2023'te el birliğiyle bu kapıları kapatacağız" dedi.

Günlük tur teknecisi olan bir vatandaş da konuşmasında, "Bizler taşıma hizmeti yapıyoruz. Şamandıralama sistemi yapılırsa bizim bu koylara girip tekne bağalama şansımız yok. Lütfen koylarımızı işgal etmeyin! Sınır var diyecekler tekne sahibi insanlara hak vermeyecekler. Burası Dalaman, burası bizim; hepimizin! İnanıyorum ki halkın malı halkta kalacaktır. Mücadelemizi sonuna kadar sürdürürsek ne mutlu bize!" sözlerine yer verdi.

"KOYLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM"

Bir vatandaş duygularını "Artık susamıyorum. Koylarımıza sahip çıkalım. Bizim burada teknelerimiz var, ekmek teknelerimiz var. Kimse buraya giremez, biz koylarımızı veremeyiz. Lütfen koylarımıza sahip çıkalım! Koylarımıza dokunmayın!" sözleriyle ifade etti.

"GÜZELİM KOYLARI KORUYACAĞIZ"

22. dönem CHP milletvekillerinden Ali Arslan, "Bu daha başlangıç! Gelecek günlerde çok daha kalabalık toplayacağız. Güzelim koyları koruyacağız. Asla asla asla bu koyları vermeyiz! Bu koyları teslim alamayacaklar" şeklinde konuştu.

"DAHA ÇOK YAYMALI VE GÜÇLENDİRMELİYİZ"

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan da konuya ilişkin; "Yerel teknecilerin, yerel vatandaşın olumlu sonuç alabilmesi için yerel halkın bu koylara sahip çıkması gerekiyor. Bu koylara önce yerel halk, sonra diğer illerden herkes sahip çıkacak. Bu koylara doyamıyorum, buraya göz dikenler; bu halkın elinden buraları almayınız! Termik santraller yapılırken bazı kişiler taşın altına elini koyup itiraz etti ama itiraz büyümedi. Onun için bu gücü, bu anlayışı daha çok yaymalı ve güçlendirmeliyiz. Bu fedakarlık için hepinizi kutluyorum; Buraya gelirken 5-6 kişi daha getirmeliyiz, çoğalıp başaracağız. Koylarımıza sahip çıkalım!" ifadelerini kullandı.

"MUĞLA'NIN TOPRAKLARINI TALAN ETTİRMEYECEĞİZ"

Son olarak CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, "Eylemlerimiz daha da büyüterek devam edecek. Göcek'teki İnlice Koyu'nda Cumartesi günü saat 15.00'te eylemimiz var. Biz bu yapılanları kabul edemeyiz, kabul edilemez! Muğla'nın göbeğinde Çimento Fabrikası da olamaz. Bunların hepsine karşı çıkmak zorundayız. Köyceğiz'e hidroelektrik santral yapmak istiyorlar. Yuh olsun ya! Artık yeter! Ben buradan AK Partili isimlere de seslenmek istiyorum; Muğla'ya yazık ediyorsunuz; Buna hakkınız yok! Adrese teslim ihaleler bunlar, bunların bu kadar kısa sürede hazırlanması mümkün değildir! Göcek'te yapılan ihale arkasından bugün yapılan Dalaman'daki koyların ihaleleri yapılıyor. Bunlara alet olanlara yazıklar olsun! İlanda pazarlık usulü diyor, bu yanlış bir yöntemdir! Kimse bize ihaleler yapıldı iş işten geçti demesin! Sen bu ihalenin getirilerini tartışmadan ihaleye çıkması imkansızdır! Muğla'nın topraklarını talan ettirmeyeceğiz. Biz bu ülkenin ekonomisine doğal ürünlerle katkı sağlıyoruz. Katılan herkese, siyasi partilere ve STK üyelerine çok teşekkür ediyorum. Bu daha başlangıç mücadele devam ediyor!" şeklinde konuştu.