SAKARTEPE RAMPASINDA FACİADAN DÖNÜLDÜ SAKARTEPE RAMPASINDA FACİADAN DÖNÜLDÜ

Muğla Büyükşehir Belediyesi Mavi Deniz Temiz Kıyılar projesi ile denizlerini temiz tutuyor. Türkiye'de 1480 km kıyı şeridi ile en uzun kıyı şeridine sahip olan Muğla, Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü proje kapsamında 6 tekne ile deniz araçlarından atık topluyor.

Türkiye'de Büyükşehirler arasında ilk ve tek uygulama olan Muğla Büyükşehir Belediyesi Mavi Deniz Temiz Kıyılar projesi, çevre ödülleri ile taçlandırılmıştı. Proje kapsamında 1480 km kıyı şeridini ve denizlerini temiz tutarak korumaya devam devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında faaliyet gösteren 6 tekne ile bugüne kadar ile 4530 deniz aracına hizmet verdi ve 597 Mavi kart dağıttı. Göcek ve Akyaka'da kurulu iki atık alım merkezine sahip olan Muğla Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar hizmet verdiği 4530 tekneden 3977 litre atık yağ, 15 bin 009 litre sintine, 2 milyon 306 bin 178 litre atık su ve 4 bin 300 ton çöp topladı. Çalışmalarına Ramazan Bayramı'nda da devam eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Göcek'de 43, Akyaka'da 52 tekneye hizmet vererek toplamda 124 ton çöp topladı.

Proje hakkında açıklama yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, "Muğlamızı mavi ve yeşili ile koruyarak geleceğe taşıyor, çocuklarımız için daha yaşanır bir şehir yaratıyoruz." dedi. Gürün, Muğla'nın doğası ve tarihi güzellikleriyle özel bir şehir olduğunu belirterek, Muğla'da maviyi ve yeşili korumak için çalıştıklarını söyledi. Açıklamalarına devam eden Osman Gürün, "Muğla, dantel gibi eşsiz kıyıları ile sadece Türkiye'nin değil Akdeniz'e kıyısı olan dokuz ülkeden de daha uzun kıyı şeridine sahip. Mavi yolculuğun başladığı, mavi ve yeşilin her tonunu cömertçe sergilediği bu güzellikleri korumak için Büyükşehir Belediyesi olarak var gücümüzle çalışıyoruz. Göcek ve Akyaka'da atık alım merkezlerimiz ve 6 teknemizle deniz araçlarından atık topluyoruz. Marmaris Karacasöğüt Atık alım merkezi için başvurularımızı yaptık. Tekne sayımızı da arttırarak daha geniş alanda deniz araçlarına hizmet vereceğiz. Muğlamızı mavi ve yeşili ile koruyarak geleceğe taşıyacak, çocuklarımıza daha yaşanır bir şehir emanet edeceğiz." dedi.

​​​​​​​