Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı, Kovid-19 salgını ile mücadele konusunda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında bugün gerçekleştirilecek. Son toplantıda vaka sayısında en çok artışın İstanbul'da olduğunun altı çizilmişti. Geçtiğimiz günlerde Başkan Recep Tayyip Erdoğan, alınan yeni tedbirler kapsamında mekanların saat 22.00'de kapanacağını duyurdu. Bu gelişmelerin ardından sokağa çıkma kısıtlamasının olup olmayacağı merak ediliyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELECEK Mİ?

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın akşam saatlerinde açıklama yapması bekleniyor. Bakan Koca, son toplantının ardından şu açıklamayı yapmıştı:

"Bir kısıtlama düşünmüyoruz, alınması ve uyulması gereken tedbirlere vatandaşımızla birlikte 83 milyon bir olarak ve İstanbul'daki 16,5 milyon insanımız tedbirlere uyum göstermek noktasında kararlılık içinde olursa biz bunun üstesinden geliriz. Ankara'da 5 hafta önce İstanbul'un 5 katıydı, şu an İstanbul Ankara'nın 5 katı. Ankara bu tedbirlerle ilerledi. Dolayısıyla Ankara'da sokağa çıkma yasağı yapılmadan bu sonuçlar alındı. Diğer illerimiz için de aynı şeyi söylüyorum. 16,5 milyon vatandaşımız tedbirlere uyma noktasında bir hassasiyet gösterirse, üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirirsek bundan başarıyla çıkacağımızdan eminim."

MUĞLA VALİLİĞİ 65 YAŞ VE ÜZERİ VATANDAŞLAR İÇİN AÇIKLAMA YAPTI

Muğla Valiliği, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü vatandaşlara yönelik bazı kısıtlamalar getirildiğini duyurdu.Valilikten tapılan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca yeni kısıtlama kararları alındığı bildirildi.

AKKÖPRÜ HİDOELEKTRİK SANTRALİ İÇİN ÖZELLEŞTİRME KARARI AKKÖPRÜ HİDOELEKTRİK SANTRALİ İÇİN ÖZELLEŞTİRME KARARI

Bu kararlarla 65 yaş ve üzeri vatandaşların sağlığının korunmasının amaçlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın düğün, nişan, nikah, kına, sünnet, mevlit, cenaze gibi toplu organizasyonlara, sadece 1. 2. 3. derece (anne, baba, kardeş, torun, dede, nine, amca, hala, teyze, dayı) yakın akrabalarının sosyal mesafe ve maske kuralına riayet ederek katılması, bunun dışındaki 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın katılımlarının kısıtlanmasına oy birliği ile karar verilmiştir."