Muğla'nın da arasında yer aldığı 4 ilde yaşlıların evlerine `Kaymakamlık personeliyiz. Yardım vereceğiz ve incelemeye geldik´ diyerek giren şüphelilerin bu yöntemle 35 bin lira çaldıkları belirlendi. Jandarma tarafından gözaltına alınan 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Muğla, Uşak, Denizli ve Antalya'da 3 kişi, kaymakamlık personeli olduklarını söyleyerek evlere girdi. Şüpheliler, evde inceleme yapma bahanesiyle odaları gezdi. Ardından da bir süre sonra kaymakamlıktan odun ve kömür yardımı yapılacağını söyleyip ayrıldı.

MUĞLA ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN KIRSAL MAHALLELERE YANGIN UYARISI MUĞLA ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN KIRSAL MAHALLELERE YANGIN UYARISI

Bir süre sonra evlerinden paralarının çalındığını fark eden ev sahipleri durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Şüphelilerin kimliklerini tespit eden ekipler, operasyon düzenledi. 3 şüphelinin içinde bulunduğu kamyoneti Denizli'nin Çardak ilçesinde durduran jandarma ekipleri; K.K., S.K. VE A.D.'yı yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheliler jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Yapılan incelemede K.K., S.K. VE A.D´nın son 1 ay içinde Denizli, Uşak, Antalya ile Muğla´da yaşlı vatandaşların evlerine `Yardım verecekleri´ gerekçesiyle girerek toplam 35 bin TL para çaldıkları belirlendi.



Kaynak: Cavit Akgün