CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU’NUN KAZANANI BELLİ OLDU CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU’NUN KAZANANI BELLİ OLDU

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, dün yaşanan sağanak yamur neticesinde meydana gelen su baskını sonrası, CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban’ın hastane girişinde yapmak istediği basın açıklamasına hastane yönetimi izin vermeyerek engellemelerde bulundu.

HERHANGİ BİR SORUN YOK, ASPARGAS ŞEYLERLE ŞOV YAPIYORSUNUZ

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban’ı hastane girişinde karşılayan Başhekim Yardımcısı Salih Akkuş, Alban’ı şov yapmakla ve su baskınını siyasi bir polemiğe dönüştürmekle suçladı. Bu sırada orada bulunan basın mensuplarını da asparagas haber yapmakla itham etti. Alban’ın basın açıklaması yapmasına da hastane hakkında yorumda bulunmasına da sözleriyle araya girerek engel olmaya çalışan Salih Akkuş, hastane yönetimi olarak projelerini hazırladıklarını ani ve olağan dışı yağış sebebiyle yaşanan taşkının tekrarlanmayacağını belirtti.

Mürsel Alban’a basın açıklamasını hastane girişinde yapabileceğini söyleyen Akkuş, hastanede herhangi bir sorun olmadığını belirterek, 19 Temmuz Cuma günü sabah saat 10:00’da basın mensuplarını çağırdığını ve zaten kendilerinin konuyla iligli açıklama yapacaklarını iddia etti.

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Salih Akkuş arasında yaşanan kısa süreli tartışmanın ardından, Mürsel Alban basın açıklamasını hastane girişindeki merdivenlerde yaptı.

MÜRSEL ALBAN'DAN MERDİVENLERDE BASIN AÇIKLAMASI

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban sağanak yağış sonrası Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan su baskını ile ilgili basın açıklamasında; “Biraz önce gördüğünüz gibi Başhekim Yardımcısı Salih Akkuş tarafından bir engelleme oldu. Burada hastanenin kusuru var ilk yapımı esnasında. Salih Akkuş o kusurların açığa çıkmasını istemedi ve bir baikat kurdu. Biz yine de saygı göstererek dışarı çıkarak açıklamamızı yapıyoruz. Oysa niyetimiz yerinde gezip oraları incelemek, nerede bir hasar varsa bunu tespit etmekti.

TOKİ tarafından Sağlık Bakanlığınca yaptırılan bu hastanenin yağan yağmur sonucu sular altında kaldığını, hasta ve hasta yakınlarının zor anlar yaşadığını, ayrıca aşağı katlara suların sızdığını gördük. Görüntülerde yağmur suyu elektrik lambasının arasından damlıyor. Hastanede yangın çıkabilirdi. Bizim merak ettiğimiz konu, TOKİ tarafından yaptırılan bu binanın kim tarafından teslim alındığı, nasıl teslim edildiği?


Bugün İl Sağlık Müdürlüğü açıklama yapıyor. Hastanenin kusurlu olduğunu o da kabul ediyor. Biz TOKİ’nin yaptığı bu tür binalarda halkımızın mağdur olmaması, daha büyük felaketlerin önüne geçilmesi adına bu durumu tespit ettik. Bu konu ile ilgili TBMM’ye bir araştırma önergesi verdik. Ben de bu konuyu meclis gündemine taşıyacağım. Sorumluları tespit edeceğiz.” ifadelerini kullandı.