Muğla'da 50 yıldır hizmet veren, Menteşe İlçesi Orhaniye Mahallesi Karabağlar Yaylası mevkii girişinde yer alan Muğla Kireç Sanayi'nin lisansının iptal edilerek mühürlenmesinin ardından Türkiye Çimse-İş Sendikası ve işçiler tarafından basın açıklaması yapıldı.

Denizli Çimse-İş Sendika Başkanı Yakup Çetin, "İşçiler ve bizler şok olmuş durumdayız. Muğla'da başka fabrika yok. Bize yardımcı olun. Bizler vatanı, milleti, bayrağı uğruna ciğeri yanan işçileriz. Burada birileri rant sağlamak için bizi mağdur ediyor. Bu fabrika kriz dönemleri dahil işçisini mağdur etmeyen, sendikası olan bir işletmedir. Eski Milletvekili Orhan Seyfi Terzibaşoğlu Çevre Bakanlığı'na dava açmış, çevre belgemizin iptali için Muğla 1'inci İdare Mahkemesi tarafından karar verilmiştir. Yargıya saygımız var fakat bu karar adaletli değildir. Fabrikamız yıllardır çevre yasalarını yerine getiren, filtreleri bulunan bir işletmedir. Bu oyunu bozun" dedi.

"Her Fabrika Bir Kaledir" M. Kemal Atatürk

Yaklaşık 25 yıldır fabrikada çalışan Haluk İnan, "Bu güne kadar fabrikamızın başına böyle birşey gelmedi. Yıllardır Muğla'nın her taşında, her binasında bu fabrikanın malzemeleri kullanıldı ve buradaki işçilerin emeği var. Bu konuda Atatürk'ün güzel bir sözü var. Atatürk 'Her fabrika bir kaledir' demiştir. Türkiye'nin ve Muğla'nın bu kalelere ihtiyacı var. Fabrikaları kaybedersek emeğimizi de kaybederiz. Sanayiyi bitirip tarıma mı döneceğiz, dönebiliyormuyuz? Bilakis tarımı terkettik, sanayiye dönmeye çalışıyoruz. Bunu iyi tartmalıyız. Böyle bir fabrika kapatılırsa valla herkesin işi çok zor" diye konuştu.



"Terzibaşoğlu'nu Allah'a Havale Ediyoruz"

Fabrikanın 7 yıllık çalışanı Ali Gökçe ise, "Fabrikamız mühürlendi. Fabrikamızın açığını arayan Seyfi Terzibaşoğlu zeytincilik yasası ile fabrikamıza ağır bir darbe girişiminde bulunmuştur. Bu ayarlanan, düzenlenen birşey, bu kadar insanın çoluğu, çocuğu, ekmeği, aşıyla oynuyorlar. Yazıktır. İşçiler olarak Allah'a havale ediyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bu konuda yardım bekliyoruz" diye ifade etti.



"Arkadaşlarımızın Hepsi İşsiz, Ekmeksiz Kaldı"

Fabrikanın işçi temsilcisi Erdem Çelik, "Biz mühürlemenin ardından ne yapacağımızı şaşırdık. Arkadaşlarımızın halini görüyorsunuz. Hepsi işsiz, ekmeksiz kaldı. Yargının bu karardan dönmesini ve işlerimize geri dönmek istiyoruz. İşçi arkadaşlarımız büyük bir tedirginlik yaşıyor. Bizler arkadaşlarımızla birlikte fabrikamıza, işimize, aşımıza sahip çıkacağız" dedi.

ÇÖL TOZU MUĞLA’YA ULAŞTI; HASTALAR UYARILDI ÇÖL TOZU MUĞLA’YA ULAŞTI; HASTALAR UYARILDI