Haber 48 Gazetesi İmtiyaz Sahibi Gazeteci Metin Gire'nin "Ters Köşe" isimli köşesinde kaleme aldığı "Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe" isimli 7 Nisan 2022 tarihli yazısının ardından, Orman Genel Müdürlüğü kamuoyu duyurusu yayımlayarak sorulara cevap niteliğinde bir açıklama yaptı. Orman Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı duyuruda, hukuka ve yargıya dikkat çekilerek, konuyu OGM müfettişlerinin de titizlikle incelediğini ve yargının kesin kararına göre OGM'nin de ilgili şüpheliler hakkında işlem yapacağı belirtildi.

Olayların ardından ilk kez açıklama yapan Orman Genel Müdürlüğü'nün duyursunda şu ifadelere yer verildi;

MEZARLARI TANINMAYACAK HALE GETİRDİLER MEZARLARI TANINMAYACAK HALE GETİRDİLER

"Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü'nde, 29 Mart günü orman işletme müdürü ve işletme şeflerinin de dahil olduğu, haklarında çeşitli iddialarla yargıya intikal etmiş olayla ilgili olarak 30.03.2022 tarihinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından konunun incelenmesi için müfettişler görevlendirilmiştir. Müfettiş raporlarına göre işlem tesis edilecek ve sonucunda kamuoyu bilgilendirilecektir. 

Gerek 2019 yılında çıkan Dalaman ve Fethiye ilçelerini kapsayan yangın, gerekse adli soruşturmaya konu diğer olaylara ilişkin Yetkili Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen adli tahkikat devam etmekte, ayrıca soruşturmaya konu hususlarla ilgili idari soruşturma da büyük bir titizlikle yürütülmektedir. Basın-yayın organlarına yansıdığı şekilde şüpheliler hakkında henüz yargısal anlamda kesinleşmiş bir karar söz konusu değildir.

Hukuk sistemimizin mevcut durum hakkında en doğru kararı vereceğine olan inancımız tamdır. Kurum olarak, sürecin yakın takipçisi olacağımızı ve yargının vereceği karar doğrultusunda üzerimize düşeni yerine getireceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz."