CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin koronavirüs salgını geçene kadar asgari ücretli çalışandan vergi alınmaması için kanun teklifi verdi.

Vergi Alınmasın Talebi

Koronavirüs ekonomik olarak da oldukça büyük zararlara neden olmuştur. Bu zararların azaltılması için hükümet destek paketleri açıklamaktadır. Destekler ile vatandaşların ekonomik yükü azaltılmaya çalışılmaktadır. Ancak CHP bu desteklerin yetersiz olduğunu açıklayarak TBMM’ye bir kanun teklifi sundu. 

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin tarafından meclise kanun teklifi verildi. Bu teklif ile koronavirüs salgını geçene kadar asgari ücretli çalışanlardan vergi alınmaması istendi. Teklife göre yıllık geliri 40 bini geçmeyen ücretlilerin gelir vergisi vermemelidir. Yıllık geliri 80 bine kadar olan ücretliler ise %15 oranında vergi vermelidir. 

Bağışlar Adrese Ulaşsın

Girgin aynı zamanda iktidar tarafından başlatılan bağış kampanyasının aracısız ve en kısa sürede direkt olarak ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını istedi. Daha önceki bağışlar gibi vakıflara aktarılmadan, yol yapımına harcanmadan vatandaşın cebine girmesini istedi.

MUĞLA ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN KIRSAL MAHALLELERE YANGIN UYARISI MUĞLA ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN KIRSAL MAHALLELERE YANGIN UYARISI

Bağış yapan iş adamlarının bu bağışları vergiden düştüğünü hatırlattı. Yani bağışlar vergiden muafiyet olarak geri dönmektedir. O zaman dar gelirli olan asgari ücretli de vergiden muaf olmalıdır. Bu nedenle bağışın amacına ulaşmadığını söyledi. Asgari ücretliye doğrudan yardım edilmesi için sırtındaki vergi yükünün alınması istendi. Bu çalışmanın yapılması için kanun teklifi verildi.

Kaynak: KAMU PERSONEL ALIMI