31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi’nde adaylar belirlenmeye devam ediyor. CHP’nin 10 Ocak tarihinde yapılan son Parti Meclisi Toplantısı’nda da Muğla’da Dalaman, Köyceğiz ve Yatağan belediye başkan adayları belirlenmişti. Bunun yanı sıra toplantıdan Ortaca, Milas ve Ula ilçelerinde de önseçim yapılarak belediye başkan adaylarının belirlenmesine yönelik karar çıkmıştı.

Alınan bu karar sonrasında Ortaca’da, Milas’ta ve Ula’da CHP aday adaylarını ve üyelerini önseçim heyecanı sardı.  CHP Ula Teşkilatı önseçim tarihini 20 Ocak Cumartesi günü olarak belirlerken Ortaca Teşkilatı ve Milas Teşkilatı ise önseçim tarihini 21 Ocak olarak belirledi. 

ULA’DA 10 ADAY ADAYI YARIŞACAK

Ula’da 20 Ocak Cumartesi günü Nail Çakırhan Konferans Salonu’nda saat 08 ile 17 arasında yapılacak olan  önseçim de CHP Ula Teşkilatı’na üye 1.172 kişi Yiğit Salih Tozlu, Mehmet Ali Demirbaş, Mecit Özkan, Mehmet Caner, Mustafa Sedefoğlu, Bekir Tavas, Şevki Bardakçı, Oruç Özkan, Salih Sül ve Yalçın Dere arasından seçim yapacak.

ORTACA’DA 2 BİNDEN FAZLA ÜYE OY KULLANACAK

Ortaca’da 21 Ocak Pazar günü saat 08 ile 17 arasında Özalphan Otel’de yapılacak olan önseçimde CHP Ortaca İlçe Teşkilatı’na üye 2 binden fazla kişi Yılmaz Gümüş, Evran Tezcan, Marziye İlhan, Mehmet Keza Kundakçı, Necdat Doylan, Oğuzhan Kılıç, Orhan Karaçelik, Selçuk Kamacı, Yunus Emre Armağan ve Zafer Kundakçı arasından seçim yaparak CHP Ortaca Belediye Başkan Adayı’nı belirleyecek.

MARMARİS’TE İLKNUR’U ÖLDÜREN KATİL ADLİYEYE ÇIKARTILDI MARMARİS’TE İLKNUR’U ÖLDÜREN KATİL ADLİYEYE ÇIKARTILDI

MİLAS’TA 10 SANDIK KURULACAK

CHP belediye başkan adayının önseçim ile belirlenecek bir başka ilçesi Milas’ta Bafa, Selimiye, Güllük, Ören, Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda olmak üzere toplam 10 sandık kurulacak. Milas’ta yaklaşık 6 bin CHP Üyesi 21 Ocak Pazar Günü saat 08’den 17’ye kadar Fahrettin Üstün, Fevzi Topuz, Halil Mutlu, Mehmet Ateş, Mehmet Günlük, Servet Evran, Suat Özcan ve Süleyman Koç arasından birini Milas Belediye Başkan Adayı olarak seçecek.

BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ’DE ÖNSEÇİM İLE BELİRLENECEK

Ula, Ortaca ve Milas’ta yapılacak olan önseçimlerde belediye başkan adaylarının yanı sıra başvuruda bulunan belediye meclis üyesi aday adaylarının arasından da belediye meclis üyesi için oy kullanarak belediye meclis üyelerini de belirleyecekler.