6 GÜNDÜR ARANAN GENÇTEN ACI HABER 6 GÜNDÜR ARANAN GENÇTEN ACI HABER

Ankara merkezli faaliyet gösteren bir kripto para şirketi, iddialara göre Türkiye genelinde 50 bin kişiden 'kâr payı ortaklığı' adı altında yaklaşık 100 milyon dolar değerinde kripto para topladı. Ancak, ödemelerini alamayan mağdurlar, şirket yöneticileri ile iletişime geçtiklerinde tehdit edildi ve hak talebinde bulunamayacakları konusunda bilgilendirildi.

ŞİRKET PATRONU GAZİ CAN Ç VE ASLI Ç. KAYIPLARA KARIŞTI

Şirket sahibi Gazi Can Ç. ile eşi Aslı Ç., iddia edilen vurgunun ardından ortadan kayboldu. Mağdurlar, yaşadıkları mağduriyeti dile getirmek ve suç duyurusunda bulunmak için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.

ADLİYE ÖNÜNDE TOPLANDILAR

Ödemelerini alamayan ve mağduriyet yaşayan grup, Ankara Adliyesi önünde düzenledikleri basın açıklamasında, suç duyurusunda bulunarak şüpheliler hakkında "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Tehdit", "Güveni kötüye kullanma", "Dolandırıcılık", "Nitelikli dolandırıcılık", "Evrakta sahtecilik", "Resmi evrakta sahtecilik" ve "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçlamalarını içeren dilekçe sundu.

YÖNTEM YİNE AYNI: KÂR PAYI ORTAKLIĞI

Açıklamada, avukat İbrahim Paşa Yeşiltaş, şüphelilerin 'kâr payı ortaklığı' adı altında kripto para ile mağdurlardan para aldıklarını belirterek, "Devletimiz gerekli müdahaleyi yapacaktır ve dolandırıcılara gerekli cezayı verecektir." şeklinde konuştu. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.