Burak Demirel’in görevden alınmasıyla Milliyetçi Hareket Partisi Muğla İl Başkanlığı görevine atanan Emrah Oltulu’nun oluşturduğu yeni il yönetim kurulu listesinde feshedilen eski yönetim listesinden kalan bir isim, dikkati çekiyor.

Açıklanan listeye göre MHP Muğla İl Yönetim Kurulu’nda yer alan eski isimlerden birkaç ismin yanı sıra Mustafa Onur Yılmaz da bulunuyor.

“MUSTAFA ONUR YILMAZ” OSMANAĞA KOYU’NDAKİ USULSÜZ İŞLERLE ANILIYOR

Milliyetçi Hareket Partisi Muğla il teşkilatının yeni yönetim listesindeki Mustafa Onur Yılmaz, feshedilen Burak Demirel başkanlığındaki önceki yönetimde teşkilat il başkanı idi.

Ayrıca Mustafa Onur Yılmaz’ın adı Fethiye ilçesine bağlı Göcek‘te Osmanağa koyundaki turizm tesisi projesi için başlanan yıkımda da geçmişti.

Koyu, pandemi döneminde usulsüz ihale ile aldığı öne sürülen Yılmaz, 29 Mart’ta bölgeyi halka kapattırmış ve 3 Nisan’da turizm tesisi yapımı için koya inşaat makineleri sokmuştu.

PROTESTOCULARI “FİŞLEME” GİRİŞİMİNDE BULUNMUŞTU

Dünyanın sayılı ve nadir doğal güzelliklerinden biri olan koruma statüsündeki Osmanağa koyuna iş makinelerinin girip inşaat başlatılması üzerine Muğlalı vatandaşlar ve çevreciler ayağa kalkmış ve bölgede Onur Yilmaz Osmanaga Koyuprotesto gösterilerine başlanmıştı. Protestolar üzerine iş makineleri geri çekilmiş ve inşaat durdurulmuştu. Bu sırada Yılmaz’a yakın kişiler protestocuların canlı görüntülerini cep telefonundan Yılmaz’a izletmişti. Bu durum, Yılmaz’ın halkı ve protestocuları fişleme girişimde bulunduğu yorumlarına yol açmış, büyük tepki çekmişti. Yılmaz’ın protestocuları telefondan izlediği görüntüler ise protestocular tarafından kaydedilerek basına aktarılmıştı. Protestocuları izlediği görüntülerin ulusal basına yansıması sonrası Yılmaz’ın Osmanağa koyundaki işletme izni iptal edilmiş ve bölgede halk plajı yapılacağı, AK Parti İl Başkanı Cengizhan Güngör tarafından açıklanmıştı.

Menteşe'de facianın eşiğinden dönüldü: Araç kül oldu
Menteşe'de facianın eşiğinden dönüldü: Araç kül oldu
İçeriği Görüntüle

MHP’li Yılmaz’ın Marmaris ilçesine bağlı Kızkumu plajında da işletme hakkı aldığı ve ihale yapılmadan usulsüz şekilde Yılmaz’a kiralandığı iddia edilmişti. CHP’li ve İYİ partili milletvekilleri Kızkumu plajının ihalesiz kiralandığı iddialarını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşımıştı.

Bu gelişmeler üzerine Yılmaz’ın Muğla kıyılarındaki işletme ihalelerinin birer birer iptal edildiği, Cengizhan Güngör’ün söz konusu açıklaması üzerine anlaşılmıştı.

Ardından 17 Nisan’da Burak Demirel başkanlığındaki MHP Muğla il yönetimi de feshedilmiş ve Yılmaz’ın yönetimdeki Teşkilattan Sorumlu İl Başkanlığı görevi sona ermişti.

Beyaz bir sayfa açma hedefinde olduğu düşünülen yeni Muğla il yönetiminin eski yönetimden adı çeşitli usulsüz ihale işlerine karışmış bir ismi yeniden yönetim listesine eklemesi, çeşitli yorumlara ve tepkilere yol açıyor.