RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI! O ÜRÜNLERİN KDV ORANI ARTIRILDI RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI! O ÜRÜNLERİN KDV ORANI ARTIRILDI

Asgari ücret için görüşmelerin başlamasının ardından asgari ücreti ne kadar olacak sorusu bir çok çalışanı yakından alakadar etmeye başladı. Gerçekleşen komisyonda bu sene ilk kez asgari ücretle çalışan bir işçi de yer alması tüm bu soruyu merak eden insanları heyecana düşürüyor. Asgari ücretin belirleneceği komisyon toplantısının ikincisi 13 Aralık Perşembe günü gerçekleşecek. Bu yazımızda 2019 asgari ücret ne zaman açıklanacak? ve Asgari ücret ne kadar olacak? soruların cevapları...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısına işveren ve kamu temsilcileri yanı sıra bu yıl ilk defa bir işçi de katıldı. Yalova Üniversite'sinde özel güvenlik elemanı olarak çalışan 2 çocuk sahibi ve kirada oturan Gülden Görmez, işçi olarak işveren ve devlet yetkililerine geçinme sıkıntıları ve zorlukları anlatacak. Türk-İş ve DİSK  teklifinde en az  2000 Türk Lirası olmasını istediklerini dile getirdiler. Peki bunlara rağmen 2019da asgari ücret ne kadar olacak ve asgari ücret ne zaman açıklanacak soruları için size ilk detayları sunuyoruz.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Asgari ücret 2016 senesinde 430 dolarlara tekabül ederken günümüzde kur ile 2280 TL yapmaktadır. Bugün asgari ücretin dolar seviyesini yaklayabilmesi için 670 lira zam eklenmesi gerekiyor. Fakat bu hesaplamalar tamamen gayriresmi olup fikir beyan etmesi açısındandır. Komisyondan çıkacak sonuç henüz netlik kazanmamıştır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi komisyona ilk defa bir asgari ücretli işçi de yer aldı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun en az 4 toplantı yaparak aralık sonuna kadar doğru çalışmaları planlayarak tamamlanması bekleniyor. Komisyonun 2. toplantısı 13 Aralık Perşembe günü gerçekleşecek.