Balıkesir'deki evinden ayrılan ve 230 gündür kendisinden hiçbir haber alınamayan kayıp ekonomist Korhan Berzeg için ailesi yeni bir kampanya başlattı. Herkesten destek istedi…

Balıkesir'in Armutlu Mahallesi’nde ailesinden kalma evinden Doberman cinsi köpeği Tina ile birlikte ayrıldıktan sonra kayıplara karışan 83 yaşındaki ekonomist Korhan Berzeg'in ailesi kampanya başlattı. Aileden yapılan açıklamada 230 gündür haber alınamayan Berzeg hakkında daha fazla bilgi ve habere ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Aile, herkesi Korhan'ın hikâyesini paylaşmak ve meseleyi canlı tutmak için onlara katılmaya çağırarak “Sosyal medya platformlarında #FindKorhanBerzeg etiketini kullanın, hikâyesini paylaşın ve ne kadar küçük olursa olsun herhangi bir şey biliyorsanız lütfen öne çıkın” dedi.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NE SESLENDİLER

Aile ayrıca ABD Büyükelçiliği'ni bu kritik konuya ilgi göstermeye ve destek vermeye çağırırken ABD makamlarının katılımı, arama ve soruşturma çabalarını önemli ölçüde destekleyebileceklerini ve Korhan'ın bu tür bir desteği tam olarak hak ettiğine inandıklarını kaydetti.

Açıklamada, “Korhan sadece kayıp bir kişi olayından daha fazlasıdır; bir baba, bir koca, bir arkadaş ve saygın bir topluluk üyesidir. Onun yokluğu, hayatlarında yeri doldurulamaz bir boşluk bıraktı” dendi.

DÜNYA BANKASI'NDA ÇALIŞMIŞTI

KAZA GEÇİREN ASKER ŞEHİT OLDU KAZA GEÇİREN ASKER ŞEHİT OLDU

Berzeg, uzun yıllar İstanbul Teknik Üniversitesi'nde görev aldıktan sonra ABD'de Dünya Bankası'nda çalışmış ve buradan emekli olmuştu. 17 Haziran'da eşiyle birlikte tatil için Balıkesir'e gelmiş ve sabah köpeğini gezdirmek için evden ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştı. Bölgede binlerce kişinin katıldığı arama çalışmalarına rağmen Berzeg'e dair hiç bir iz bulunamadı.