7'nci kez Silifke 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarılan Hasan Yağal'ın, Müslüme'yi öldürme suçuyla birlikte çocuğun nitelikli cinsel istismarı, cinsel amaçla cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından cezalandırılması talep edildi. Ayrıca Hasan Yağal'ın gelini Selvi Yağal'a karşı da nitelikli cinsel saldırı ve bu saldırı sonucunda doğan A.Y.'ye karşı çocuğun cinsel istismarı suçlarından dolayı cezalandırılması istendi. Bu vahşi olayın yankıları devam ederken, toplum cinsel istismarın acımasız gerçekleriyle yüzleşmeye devam ediyor.

CESEDİ, KAYBOLDUKTAN 10 GÜN SONRA BULUNMUŞTU

10 Kasım 2021'de Karaman'dan kış mevsimini geçirmek üzere Gülnar ilçesinin 175 metre rakımlı Yanışlı Mahallesi'ne gelen 7 çocuklu Yağal ailesinin 6. çocuğu olan Müslüme, saat 17.00 sıralarında kayboldu. Müslüme'yi en son çadır kurdukları alanda oynarken gören aile, çocuğu bulamayınca yardım çağrısında bulundu. Aile, jandarma, itfaiye, AFAD, AKUT ve sağlık ekiplerinin bölgeye sevk edilmesiyle birlikte arama çalışmaları başladı. 10 gün süren yoğun çaba ve araştırmalar sonucunda, ailenin çadırını kurduğu noktaya 7 kilometre uzaklıktaki Karaağaç mevkisinde, çalılıkların arasında Müslüme'nin cansız bedeni bulundu. Otopsi sonucunda ölüm nedeni kesin olarak belirlenemeyen Müslüme'nin cenazesi, memleketi Karaman'da toprağa verildi. Bu trajik olayın ardından, Müslüme'nin ölümüyle ilgili davada ailenin adalet talebiyle cezalandırma istemi dile getirildi.

DEDE HASAN YAĞAL, TUTUKLU 

Müslüme'nin cansız bedeni bulunduğunda, jandarma ekipleri olayla ilgili olarak annesi Selvi, babası Mehmet, dedesi Hasan Yağal, anneannesi, babaannesi, kardeşleri ve halasını içeren 9 yakınını gözaltına aldı. Tutuklanan tek şüpheli dede Hasan Yağal oldu, diğerleri ise savcılık tarafından serbest bırakıldı. Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmanın ardından dava açıldı.

YEDİNCİ KEZ HAKİM KARŞISINDA

Hasan Yağal, 7'nci kez Silifke 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarıldı. "Kendini savunamayacak yakın akrabayı suçu örtbas etmek ve delilleri yok etmek amacıyla kasten öldürme, çocuğun nitelikli cinsel istismarı, nitelikli cinsel saldırı, cinsel amaçla cebir, tehdit veya hile kullanarak çocuğu hürriyetinden yoksun kılma, suçluyu koruma suçuna azmettirme" gibi suçlamalarla tutuklu bulunan Hasan Yağal, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Diğer aile bireyleri ise duruşmaya katılmadı, fakat avukatlar salonda hazır bulundu.

SAVCI MÜTALAASINI VERDİ

Savcı, mütalaasında Hasan Yağal'ın Müslüme'ye yönelik "kasten öldürme", "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "cinsel amaçla cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından cezalandırılmasını talep etti. Ayrıca Hasan Yağal'ın gelini Selvi Yağal'a yönelik "nitelikli cinsel saldırı" ve bu saldırı sonucunda doğan A.Y.'ye yönelik "çocuğun cinsel istismarı" suçlarından cezalandırılması istendi. Mütalaada, tutuksuz sanık anne Selvi Yağal'ın "suçluyu koruma" suçundan cezalandırılması istenirken, diğer tutuksuz sanıklar olan büyükanne ve kardeşlerin beraati talep edildi. Mahkeme heyeti, savunmaların hazırlanması için duruşmayı erteledi.

KAYIP KORHAN BERZEG'LE İLGİLİ FLAŞ BİR BULGU DAHA! KAYIP KORHAN BERZEG'LE İLGİLİ FLAŞ BİR BULGU DAHA!