Belçika'nın resmi sosyal medya hesabından, "AB ülkelerinin büyükelçileri, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığı çerçevesinde 13'üncü yaptırım paketi üzerinde prensipte anlaşmaya vardı." paylaşımı yapıldı. Paylaşımda, bu yaptırım paketinin AB tarafından onaylanan en kapsamlı paketlerden biri olduğu belirtildi ve paketin resmen 24 Şubat'ta onaylanacağı ifade edildi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de "Rusya'ya yönelik 13'üncü yaptırım paketimize ilişkin anlaşmayı memnuniyetle karşılıyorum." değerlendirmesinde bulundu. Von der Leyen, "Putin'in savaş makinesini zayıflatmaya devam etmeliyiz." diyerek AB'nin Ukrayna dolayısıyla Rusya'ya uyguladığı yaptırım listesindeki kişi ve kuruluş sayısının 2 bini bulduğunu ve Rusya'nın insansız hava araçlarına erişimini daha da kısıtladıklarını belirtti.

Yeni pakette yaptırım listesine 200'e yakın kişi ve kuruluşun eklenmesi bekleniyor. Detayları henüz paylaşılmayan bu yaptırım paketinin onayı, savaşın başladığı 24 Şubat'ın ikinci yıl dönümüne denk geliyor.

KAYIP KORHAN BERZEG'LE İLGİLİ FLAŞ BİR BULGU DAHA! KAYIP KORHAN BERZEG'LE İLGİLİ FLAŞ BİR BULGU DAHA!

AB, şimdiye kadar Rusya'ya yönelik 12 yaptırım paketi uygulamıştır. Bu yaptırımlar, ticaret, finans, sanayi, teknoloji, ulaşım, çift kullanımlı ve lüks ürünleri de içeren geniş bir yelpazeye yayılmaktadır. Ham petrol ve bazı petrol ürünlerinin Rusya'dan AB'ye ithalatına yönelik yasak, bazı Rus bankalarının uluslararası ödeme sistemi SWIFT'ten çıkarılması ve birçok yayın kuruluşunun faaliyetlerinin askıya alınması da yaptırımlar arasında yer almaktadır.