Artık haber 48’de yayınlanacak olan Gündem Analiz Programı Necati Kanbur’un sunumu ile başladı. Programın Haber 48’de ki ilk bölümünün konuğu AK Parti Dalaman Belediye Başkan Aday  Adayı Uğur Akın Şahin oldu. Yaklaşık bir saat süren programda Uğur Akın Şahin program sunucusu Necati Kanbur’un sorularına cevap verdi.

Programı izlemek için:

 

Programın ilk dakikalarında kendisinden bahseden ve neden aday adayı olduğu konusuna değinen Şahin “İstifa etmeden önce Dalaman’da Eğitim Bir- Sen İlçe Başkanı’ydım. Aynı zamanda da bir okulumuzda okul müdürü olarak görev yapmaktaydım. 28. Dönem genel seçimlerinde Milletvekili Aday Adayı oldum. Nasip olmadı ama 28 Mayıs’a kadar, seçimin son gününe kadar maddi, manevi seçimin kazanılması için koşturdum. Orda da söylemiş olduğum gibi bizim için adayın kim olduğu değil, Sayın Cumhurbaşkanımızın tekrar Cumhurbaşkanı olmasıydı.

Allah nasip etti tekrar Sayın Cumhurbaşkanımızı Cumhurbaşkanı olarak gördük. Şimdi de bir yerel seçim dönemine girildi. Burada da ister milletvekili seçimlerinde olsun, ister yapmış olduğumuz idarecilikte hitap ettiğimiz velilerimiz, mesai arkadaşlarımız, sendika üyelerimiz, Dalaman Halkı, akrabalarımın belediye başkanı olmam yönünde teveccüh gösterdiler. Bu konuyu büyüklerimize de danıştığımızda yürü dediler. Bizde aday adayı olduk” dedi.

“BENİM İÇİN MAKAM MEVKİ ÖNEMLİ DEĞİL”

Meslek hayatında kariyetr yapabileceğini ama okul idarecisi olmayı seçtiğini şimdi de siyasete atıldığını anlatan AK Parti Dalaman Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Akın Şahin “Yüksek Lisans, doktora gibi akademik çalışmalar yapabilirdim. Ama ben Milli Eğitim Bakanlığı’nda çalışmayı seçtim. Meslek hayatımın büyük bir bölümünde idareciydim. Ve idareci olurken torpille falan değil sınav kazanarak oldum. Birde görevde yükseldikçe halktan kopmalar başlıyor. Ben de halkla, vatandaşla iç içe olmayı seçtim. Benim için makam mevki önemli değil. Önemli olan halkla iç içe onlara hizmet etmek. Daha üst görevlere de istesek gelebilirdik” şeklinde konuştu.

“AMACIMIZ ALMIŞ OLDUĞUMUZ BAYRAĞI DAHA İLERİYE TAŞIMAK”

Ekibinden bahseden ve Dalaman’ı çok iyi noktalara getireceklerini anlatan Şahin “Şu andaki Dalaman Belediye Başkanı’da abimiz. İlçe başkanı olarak belediye başkanı olarak hizmet etti. Aday adaylığı demokratik bir yarış. Herkesin kendine göre projeleri vardır. Bu iş biraz da iddia istiyor. Ben bu işi daha iyi yapabilirim diye yola çıkarak çalışmalarımı yürütüyoruz.

Ekip arkadaşlarımız çalışıyor. İçlerinde inşaat mühendisi, mimar,  avukat olanlar var. Projelerimiz de hazır. Dalaman’ı çok güzel noktalara getireceğiz. Mevcut Belediye Başkanımız ile siyasi bir rekabetimiz yok. Bu bir bayrak yarışıdır. Ben de belediye başkanı olursam günü gelince başkasına devredeceğim. Amacımız almış olduğumuz bayrağı daha ileriye taşımak” dedi.

“ADAY KİM OLURSA OLSUN KAPI GİBİ ARKASINDAYIZ”

BOYNUZBÜKÜ İHALESİ YİNE ADRESE TESLİM Mİ OLACAK? BOYNUZBÜKÜ İHALESİ YİNE ADRESE TESLİM Mİ OLACAK?

Süreç sonunda aday olarak kimin gösterileceğinin hiçbir önemi olmadığını ifade eden Uğur Akın Şahin “Aday kim olursa olsun kapı gibi arkasındayız. Siyasi büyüklerimiz ne derse başımızın üstünde. Bizim partimizde ki güzelliklerden bir tanesi de asla kırılma yoktur. Birbirimizin arkasındayız. Birbirimizi gücendirmeyiz. Aramızda her zaman bir siyasi nezaket var. Ama tabi siyasi nezaketsizliğin  çok olduğu zamanlarda bizim aramızdaki diyalog çok güzel bir şey” dedi.

“DALAMAN’A UĞUR UĞURLU GELECEK

Hiçbir zaman görevden kaçmadığını ve her zaman elinden gelenin en iyisini yaptığını belirten AK Parti Dalaman Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Akın Şahin “Her zaman en iyisini yapmaya çalıştım. Öğretmenlik hayatım boyunca da bu şekilde oldu. Ben her zaman çocuklarımı inşallah benim gibi bir öğretmen denk gelir diyorum. Dalamanın çok ciddi sorunları var, tarım, turizm, ulaşım gibi sorunları çözmek için geleceğiz. “Dalaman’a Uğur uğurlu gelecek” diyorum” ifadelerini kullandı.

“DALAMAN HAVALİMANI’NDAN TURİZMCİ DE, ÇİFTÇİ DE, ESNAF DA FAYDALANACAK”

Dalaman Havalimanı’ndan yeterince faydalanılamadığından bahseden Uğur Akın Şahin “Sezonluk asgari ücretle çalışan gençlerimiz haricinde faydası olmuyor. Dalaman’da sit alanlarına zarar vermeden yapılacak turistik tesislerin önünü açacağız. Dalaman Havalimanı’ndan turizmci de, çiftçi de, esnaf da faydalanacak. Biz keşmekeşliğin, curcunanın olduğu bir Dalaman hayal etmiyoruz. Sakin, geniş yolları olan, tertemiz, imarı yatay mimariye uygun. Turistin gelip para harcadığı bir Dalaman hayalimiz var” dedi.

“ÜRETTİKLERİMİZİ DALAMAN MARKASI İLE TÜM DÜNYA’YA SATMAK İSTİYORUZ”

Belediye başkanı olduğu zaman gerçekleştirecekleri projelere kısaca değinen Şahin “Spor turizmi ve sağlık turizmi ile ilgili projelerimiz var. Tarım konusu ile ilgili olarak ta bölgenin en fazla narenciye üreten ilçelerinden bir tanesiyiz. Diğer sebze ve meyveler de var. Dalaman Markası ile bu ürettiklerimizi satabileceğimiz bir meyve suyu fabrikaları kurulacak. Belediyemizin içinde olduğu fabrikalar da olacak. Özel sektörün yaptıkları da olacak. Dalaman Portakalı’nı Dalaman Salçası’nı kısacası ürettiklerimizi Dalaman markası ile tüm Dünya’ya satmak istiyoruz” dedi.

“DALAMAN’IN EN ÖNEMLİ SORUNU EĞİTİM”

Dalaman’ın sorunlarını aktaran Şahin “Dalaman’ın en önemli sorunu şu anda eğitim. Bununla beraber sağlık sorunları var, ulaşım ile ilgili sorunlar var. Otopark sorunumuz var. Onun dışında tarım, turizm, ticaret ile ilgili sorunlarımız var. Tüm bu sorunlarımız ile ilgili projelerimiz var. Ama eğitim konusunda tabii hepimizin en değerli varlığı çocuklarımız. Eğitim konusuna biraz da Dalamanın geleceği için eğitime önem vermemiz gerekiyor. İkili eğitime geçmiş olan okullarımızı belediye imkânlarını da kullanarak iktidarın da gücü ile bakanlıklarımızdan aldığımız imkânlar ile beraber tekli eğitime geçireceğiz. Öncelikle bunu çözmemiz gerekiyor.

İkincisi Fen Lisesi, üçüncüsü Spor Lisesi ve aynı zamanda Dalaman’da bir Gençlik Merkezi çocuklarımızın okul sonrası başka yerlerde vakit geçirmelerini önlemek için spor yaparak, kültürel aktiviteler yaparak kendi gelişimlerine katkıda bulunabilmeleri için acil bir şekilde yapılacak” şeklinde konuştu.

“UĞUR AKIN ŞAHİN ARTIK PİYASAYA ÇIKTI”

Dalaman’da sorunlar ile ilgili olarak ne yapılması gerektiğini bildiklerini anlatan Uğur Akın Şahin “Dalaman sahipsiz değil. Uğur Akın Şahin artık piyasaya çıktı. Milletvekili aday adaylığı sürecinden bugüne kadar bölgemizin Dalaman özelinde birçok çalışmamız var. Dalaman Havalimanı Yolu üzerinde bulunan okullar büyük risk teşkil ediyor.

O okulların sakin bölgelere taşınmasından tutun okullarımızın derslik sayısının arttırılmasına, fen laboratuarları, spor salonları, çok amaçlı konferans salonları yapılmasına kadar her konuda projemiz var. Bunları yapmak bizim için çok basit şeyler. Ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Bir konu için Ankara’ya gittiğimizde onu istemesinin bir yöntemi vardır. Onun yöntemini biliyoruz, projelendirmeyi biliyoruz. Ekibimiz de bu konuda çok sağlam” dedi.

“ADLİYE DE SGK’DA GERİ GELECEK”

Dalaman’ın eksikliklerini giderme konusunda kendilerinden şüphe etmediklerini ifade eden Uğur Akın Şahin “Adliyemiz de geri gelecek. SGK’da geri gelecek. Dalaman eski Dalaman değil. Artık büyüdü. Tüm kamu kuruluşlarımızın donanım olarak eksiklikleri var. Hastanemizde de doktor eksikliği olduğunu, teçhizat eksikliği olduğunu biliyoruz. Bu eksiklikleri de gidermek için bakanlıkların kapısından ayrılmayacağız” dedi.

“BİZ KENDİMİZE VE EKİBİMİZE GÜVENİYORUZ”

Dalaman’da yapacakları deprem çalışmaları ile ilgili olarak ta kısaca konuşan Şahin “Dalaman bir deprem bölgesi olmasına rağmen inşaatlar hızla arttı. Deprem ile ilgili olarak ne tür çalışmalar yapacağımızı belediye başkanı olduğumuz zaman tek tek açıklayacağız. Biz kendimize güveniyoruz. Ekibimize güveniyoruz. Bu tek başımıza yapabileceğimiz bir iş değil. Meclis üyeleri, kurum müdürleri ile yapacağız” dedi.