Mehmet Melih Tatlıcı AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı başvurusunu yaparak temayül yoklamasına da tek isim olarak girmişti. Aradan geçen zaman zarfında AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Prof. Dr. Aydın Ayaydın AK Parti’nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. Buna tepki gösteren Mehmet Melih Tatlıcı AK Parti’den istifa ederek Yeniden Refah partisi Muğla Büyükşehir Belediyesi Adayı oldu.
 

ERDOĞAN, BAHÇELİ’Yİ KONUTUNDA ZİYARET EDECEK ERDOĞAN, BAHÇELİ’Yİ KONUTUNDA ZİYARET EDECEK

“TEMAYÜL’E GİREN TEK ADAY ADAYIYDIM”
 

Mehmet melih Tatlıcı kendisine ait youtube hesabında kahve Sohbetleri adı altında gerçekleştirdiği sohbette kendisinin Yeniden Refah Partisi Adayı olma sürecini anlattı. Tatlıcı açıklamasında “14 Kasım 2023 tarihinde o zaman üyesi olduğum Ak Parti’den Muğla Büyükşehir Belediyesi Aday Adayı oldum. Bu süreçte bütün teşkilatları ziyaret ettik. Onlarla kaynaştık. Onlarda sorunları dinledik. 26 Kasım 2023 tarihinde de temayül yoklaması oldu. Temayül’e giren tek aday adayıydım. Orada bulunanlar şahittir. Tüm teşkilat mensuplarının elini sıktım ve selamladım. Bundan sonra da bizim bölgesel ziyaretlerimiz devam etti.  Bu süreçte de Hasan Kökten 4 Aralık’ta aday adayı başvurusunda bulundu.  Bir hafta sonra kendisi Ankara’ya gitti ve sonrasında faaliyetlerine devam ettirmedi. Faaliyetlerine neden devam etmedi bilmiyorum. Ama ben sanki bir aday gibi sorunlara çözüm bulmaya ve proje açıklamaya devam ettim. Ta ki Aralık Ayı sonuna kadar. Bu zaman geldiğinde çeşitli basın kuruluşları Aydın Ayaydın’ın ismi geçmeye başladı. Açıkçası ben dâhil birçok kişi bu haberleri ciddiye almadı. Herkes ne alaka diyordu. Sonrasında durumun gerçek olduğunu öğrendik. Bu da teşkilatlarda ciddi bir homurdanmaya ve itiraza sebep oldu. Bunu duyan Cumhurbaşkanımız tüm teşkilatları acil kodu ile Ankara’ya davet etti. Öğrendiğim kadarı ile orada da küçük bir temayül yapılmış. Bu temayülün tamamında yer aldığım bilgisi bana ulaştı. Fakat tüm bu itirazlara rağmen 7 Ocak’ta 73 yaşında, Mardin doğumlu, AK Partili olmayan, teşkilatlar ile hiçbir alakası olmayan birisi tepeden inme bir şekilde aday gösterildi” dedi.
Ee6592D8 7Fc5 4725 9274 D885Ce32Eddc

“AK PARTİ BENİ KARŞISINA ALIP ADAYLIK BAŞVURUMU DEĞERLENDİRMEDİ”
 

Youtube hesabından adaylık süreci ile ilgili açıklamasına devam eden Mehmet melih Tatlıcı “Bu süreç içerisinde temayüle katılan tek adaya dayı ben olmam rağmen ne genel merkez beni aradı, ne Ankara’ya çağrıldım, ne de herhangi bir milletvekili ile bu konuda görüşmem olmadı. Yani AK Parti beni karşısına alıp adaylık başvurumu değerlendirmedi. En çok üzüldüğüm konu da bu oldu. Beni değerlendirmeye almadılar. Proje ve önerilerimi dinlemediler. Beni 5 dakika Cumhurbaşkanımız ile görüştürselerdi. Kendimi ve projelerimi 5 dakika anlatabilseydim durum çok farklı olabilirdi” dedi.
 

“YENİDEN REFAH PARTİSİ’NE ESKİDEN BERİ BİR SEMPATİM VARDI“
 

Yaşanan süreçle ilgili bazı alması gereken kararlar olduğundan bahseden Mehmet Melih Tatlıcı “Benim Yeniden Refah Partisi’ne eskiden beri bir sempatim vardı. Rahmetli Necmettin Erbakan’ın muhterem oğlu Dr. Fatih Erbakan tarafından kurulmuş ve Milli Görüş’ü tamamıyla benimsemiş bir parti. Parti programını inceleyecek olursanız yine Necmettin Erbakan’ın adil düzen teoremini kendisine şiar edinmiş, tamamen davaya kendini adamış insanların bir araya gelmiş olduğu bir topluluk. Benim Dünya görüşüme uyan, liseli yıllarımdan beri içerisinde yer aldığım mukaddes bir dava partisi. Bu anlamda hiçbir yabancılık çekmedim. Şöyle de söyleyebilirim gerçek anlamda yuvama döndüm. Bu anlamda çok huzurlu ve bahtiyarım. Ayrıca Yeniden Refah Partisi Türkiye’nin en hızlı büyüyen partisi. Araştıranlar bunu fark etmiştir.14 Mayıs’ta %3’lük bir oy oranı almış ve 31 Mart’ta oy oranını %10’lara çıkarmayı hedefliyor. Bir sonraki seçimde iktidara aday olduğunu herkese göstermeyi hedefliyor” diye konuşmasına devam etti.
 

“AK PARTİ VE MHP TABANI BU MARDİNLİ ADAYA KARŞI CİDDİ BİR REAKSİYON GÖSTERDİ”
 

Yeniden Refah Partisi’nden aday olduğu için tepki alıp almayacağı konusunda da açıklama yapan Tatlıcı “Ak Parti ve MHP tabanı bu Mardinli adayda karşı ciddi bir reaksiyon gösterdi. Birçok kişi telefon ve mesaj yoluyla beni aradı. Şu ana kadar görüştüğüm herkes büyük memnuniyet duyuyor. Hem AK parti teşkilatlarında ki kardeşlerimle hem de MHP teşkilatlarında ki kardeşlerimle birlik içerinde oldum ve olmaya da devam edeceğim. O teşkilatlarda çok kıymetli arkadaşlıklar, dostluklar edindim. Benim bu çıkışımla ilgili olarak herhangi bir farklı tepki alacağımı düşünmüyorum. Demokratik tercihler çerçevesinde değerlendirileceğini düşünüyorum. Herkes tarafından olumlu olarak görüleceğine inancım tam” dedi.
 

“AYDIN AYAYDIN’I TANIMIYORUM”
 

AK Parti Adayı Aydın Ayaydın hakkında ki düşüncelerini de aktaran Mehmet Melih Tatlıcı “Aydın Ayaydın’ı tanımıyorum. Bazı sosyal medya kanallarında yapılmış bel altı haberler ile de ilgilenmiyorum. Benim kendisine karşı tepkim söz konusu olamaz.73 yaşında, Mardin doğumlu ve birçok partide yer alan bir isim olduğunu bildiğim için ve bu ismin doğru olmadığına inandığım için o ismi seçen otoriteye karşı itiraz ve tepki gösteriyorum. Şu anda ki reaksiyonumun sebebi budur. Beni seven, bu adayın yanlış olduğunu düşünenler için ben bir seçenek sunmaya çalışıyorum. Muğla Halkı yalnız değildir” dedi.