MESAİ SAATİNDE ÇIKMASI FACİAYI ÖNLEDİ MESAİ SAATİNDE ÇIKMASI FACİAYI ÖNLEDİ

Fethiye Belediyesi tarafından Çiftlik Mahallesi’ne yapılan halkevinin açılışı yapıldı. Açılışa, CHP Belediye Meclis üyesi adayları, STK temsilcileri, CHP Kadın kolları, gençlik kolları temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Açılış programında ilk konuşmayı, Çiftlik Mahalle sakinlerinden Hacer Karayiğit yaptı. Karayiğit, “Alim Karaca’ya çok teşekkür ediyoruz. Yıllardır bize güzel hizmet ediyor. Allah ondan razı olsun.” dedi.

KEÇEBAŞ: ÇOK MUTLUYUM

Çiftlik Belediyesi Kurucu Başkanı Ali Keçebaş da yaptığı konuşmada, açılıştan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Keçebaş, şunları kaydetti: “Hepiniz hoş geldiniz. Çok iyi insanlarsınız. Sizlerle buluştuk. Sizden memnumum. Yaşımız geçti. 92 yaşındayım. Ancak bu kadar toparlayabiliyorum. Geldiniz ne güzel insanlarsınız. Başka bir şey istemiyorum. Böyle güzellikler içinde buluşmak ne mutlu. Çiftliğin bu duruma gelmesinde çok uğraştık, çalıştık. Kolay değil. Zor iş. 42 kişinin aldığı, müşterek aldığı bir yer. Bu yerde iki tapu var. Bunlardan bir tanesi olmadığı zaman bu yeri tapulayamıyorsunuz. 18 uyguladık. Çok zor bir durumdu. Şükürler olsun. Bu duruma geldi.”

KARACA, ALİ KEÇEBAŞ’A TEŞEKKÜR ETTİ

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca da konuşmasına Ali Keçebaş’a teşekkür ederek başladı. “Ali amcamın ellerinden öpüyorum. 5 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Her gün bizimle beraber. Bu yaşında nerede bir etkinliğimiz varsa geliyor. Bu yaşında ekibiyle mahalle mahalle geziyor ben tekrar seçileyim diye. Sizin huzurunuzda onun ellerinden öpmek istiyorum. Kurucu başkanımız Çiftlikte yapılan bütün hizmetlerde onun imzası var. Eserleriyle birlikte anılacak. Teşekkür ediyorum.”

HER YERE ELİMİZİ UZATTIK

Karaca, sosyal belediyeciliğe değinerek, şöyle devam etti: “Sizlerle birlikte sosyal belediyeciliğin gereği olarak bu eseri açacağız. Burada miting yapmıştık. Biz rantçı değil halkçı bir belediyenin öncüsü olacağımızı söylemiştik. Halkın yararına ne yapılması gerekiyorsa görev süresi boyunca sizlerle paylaşmıştık. Ne mutlu bize beş yıl görev boyunca bütün emeklilerimizi düşündük.  Zorda kalan bütün vatandaşlarımızın yanında olabilmek adına sosyal yardım işleri müdürlüğü kurduk. 37 bin aileye yardım yaptık. Bu yardımlar sadece Fethiye’de değil. Bir insana yardım yaparken bir beklenti, oy beklentisi içerisinde olarak yaptığımız yardımlar değil. Fethiye dışında Seydikemer, Dalaman, Ortaca, Köyceğiz’e de yardım yaptık. Asrın felaketine yaşadığımız 11 ile tam 72 tır malzeme gönderdik. Zorda nerede bir insan varsa yardımına gittik, yardım elimizi uzattık. Devam edeceğiz.”

BİR TANE DOSYAMIZ YOK

Alim Karaca, yargıda bir tane dosyalarının olmadığını belirterek, “Bir tane dosyamız yok. Bir tane hırsızlığımız yok. Namusumuzla, şerefimizle belediye başkanlığı yapıyoruz. Hiç kimsenin siyasi görüşüne bakmayız. Hiçbir adayımızı incitmeyiz. Her partimizin birbirinden değerli adayları var. Hiçbir partinin aleyhinde konuşmam. Biz bugüne kadar sizlere nereler yaptık, yapacağız. Bunları paylaşmaya devam edeceğiz. Çok zor süreçte geçtik. İki yıl boyunca pandemi yaşadık. Ekonomik güçlükler oluştu. Girdiler beş katına on katına çıktı. Asrın felaketinde binlerce canımızı kaybettik. Dimdik ayakta kaldık. Sizlere mazeret üretmedik. Hizmet ürettik.”

ÇİFTLİK’E 59 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Karaca, Çiftlik’ten 15 milyon TL vergi topladıklarını ancak buraya, büyükşehir ile birlikte 59 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi. Karaca, şöyle devam etti:  “Büyükşehir, oteller bölgesinden ana terfi istasyonuna kadar kanalizasyonlar döşedi. Bizler burada asfaltlarını döktük. Parkelerini döşedik. Bugünde burada halk evini sizlerle açıyoruz. Bu yatırım yeterli mi, hayır bana göre yeterli değil. Bu çağda altyapısız bir bölge olmaması lazım. Bizde büyükşehir belediye başkan adayımızla birlikte bunların çalışmalarına şimdiden başladık. Lokal bir şekilde Esenköy, Çamköy, Çiftlik, Kargı ve Yanıklar bölgesiyle ilgiyi proje çalışması başladı. Bölgenin altyapısı tamamlamak zorundayız. Bu da iki uyumlu belediye başkanı ile olur. Yüzde yüz büyükşehri alacağımızı biliyorsunuz. Bodrum belediye başkanı idi Ahmet Aras. Bunları görüştük. İkinci beş yılımızı beraber planlıyoruz. Çok büyük projeleri imza atacağız.”

FETHİYE’Yİ ŞANTİYEYE ÇEVİRDİK

Karaca, beş yıl içinde cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımını Fethiye’ye yaptıklarını anlattı ve ekledi:  “İkinci dönemde büyükşehir ile birlikte milyarlarca yatırımı buraya getireceğiz. İlçe belediyesi büyükşehir ile uyumlu çalışmak zorunda. Fethiye’nin her mahallesini şantiye çevirdik. 41 mahallede yeni rekor hizmetlere imza atacağız.” Karaca, 31 Mart’ta rekor bir oy alacaklarını da söyledi. Fethiye’de dostluğun ve sevginin kazacağının altını çizdi.