Ortaca Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Alim Uzundemir, seçim ofisi açılışında konuştu. Uzundemir, 5 yıllık görev süresi içinde Ortaca Belediyesi'nin yaptığı icraatları açıkladı. Uzundemir, yaptıklarını sıraladıktan sonra ilçenin ve ilçe halkının daha fazla hak ettiğini belirtti. Uzundemir, tekrar seçildiğinde çalışmalarına aynı şevk ve heyevcanla devam edeceğini söyledi.

Alim Uzundemir'in 5 yıllık çalışma karnesini şöyle sıraladı:

"Yarı Olimpik Kapalı yüzme havuzu, Akıncı Spor Kompleksi, 4 mahallemize çok amaçlı salon yaptık, Köylü Pazar Yeri'ndeki boş alanın tapusu belediyemize geçti, ileride buranın üzerini kapatacağız.

Karadonlar Mahallesi'nde 42 dönümlük arazi aldık. İleride TOKİ için bir proje geliştirilebilir. Okçular Mahallesi'nden 3 dönümlük yer aldık, çok amaçlı salon yapacağız. Gökbel Mahallesi'nden 4 dönümlük yer aldık. İleride paraya çevrilecek yatırım bunlar. Fevziye Mahallesi'nden 5 dönümlük alan aldık. Milli Emlak burayı satmıştı. Sayın Murat Kurum'un Çevre ve Şehircilik Bakanlığı zamanında burayı hediye etti.

"TÜVTÜRK'Ü ORTACA'YA GETİRDİK"

Sarıgerme Tesisleri önceden atıl bir yerdeydi. Şu an orada bir mesire alanı oluşturduk Belediyemiz elinden çıkmıştı, Bakan Bey'le görüşerek tesisi sizlerle kavuşturduk. TÜVTÜRK'ü Ortaca'ya getirdik. Bunu yapmak o kadar zor ki 2019'dan beri uğraşıyoruz.

Atık Getirme Merkezi yaptık. Otogarın bulunduğu yeri Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden geri aldık. Büyükşehirle bu konuda mahkeme sürecine gireceğiz.

Yemek yapacak durumda olmayan 110 aileye yemek götürüyoruz. Ortaca Devlet Hastanesi tomografi makinesi, 4 adet tenis kortu bitmek üzere, Dalyan PTT binası Ortaca Belediyemizin arsası oldu.

"BÜYÜKŞEHRİN İŞİNİ BİZ YAPTIK"

Dalyan iskele çalışması devam ediyor, buraya gelenler tekneleri görmeyecek.

Gölbaşı'nda evlerinde su olmayan vatandaşlara su götürdük. Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin işiydi, biz yaptık. 35 evi suyla buluşturduk.

Dijital belediyeciliğe geçtik. Artık elektronik sistemle çok daha hızlı sonuç alınıyor.

SSK binasının yapımında çok büyük emeğimiz var. Dalyan eski karakol binasını belediyemize kazandırdık.

Sarıgerme pisliklerin vidanjörle çekilmesi dönemi bitti, terfi hattı yaptırdık, arıtma tesisne gidiyor.

Atatürk Köprüsü'nün yanında 14 dönümlük arazi aldık, düğün salonu yapacağız."

Uzundemir, konuşmasının sonunda “Beş yılda ekonomik krizlere, yalnızlığa rağmen yaptıklarımız az değil. Sizler daha çok iyilerine ve fazlalarına layıksınız." ifadelerini kullandı.

SEÇİLİRSE YAPACAKLARINI DUYURDU

Başkan Uzundemir, daha sonra merakla beklenen yeni projelerini duyurdu. Uzundemir, seçildiği takdirde yapacaklarını şöyle sıraladı:

TOKİ, okulların bir alana toplanması, eski okulların olduğu yere de Millet Bahçesi, Sağlık Bakanı'mla görüştük, mamografi makinesi.

MUĞLA’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU! BİRÇOK KİŞİYE İŞLEM YAPILDI MUĞLA’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU! BİRÇOK KİŞİYE İŞLEM YAPILDI

Dalyan'a balık hali, Sarıgerme'ye seyir terası, Dalyan'a uçan balon, Cengiz Topel Caddesi ve Şerifnaz Başoğlu caddelerine sokak sağlıklaştırması, Dalyan Çandır arasına köprü.

"DOĞAL GAZA 2025'TE KAVUŞACAĞIZ"

Yaşlı bakımevi, diş hastanesi, Adliye binasının yenilenmesi. Doğal gaza 2025'te inşallah kavuşacağız. Terminalin yerini alırsak bodrum katına katlı otopark ve AVM yapmayı düşünüyoruz.

Sarıgerme'ye Millet Bahçesi. Amfitiyatro yapacağız. Belediye hizmet binası. Dalyan Kanalı kenar düzenlemesi, Dalyan'a kapalı spor salonu ve konferans salonu.

Adliye'nin önünden yüksekokula kadar öğrencilerin ulaşımı için tramvay."