BEŞİKTAŞ'TA SANTOS'LA YOLLAR AYRILDI BEŞİKTAŞ'TA SANTOS'LA YOLLAR AYRILDI

Türkiye Futbol Federasyonu'nda Perşembe ve Cuma günü başkanlar kurulu toplantısı yapılacak. Toplantıda tüm illerin ASKF Başkanlarının yer alacağı öğrenildi. 

Aralarında Muğla'nın da bulunduğu 35 ilde şampiyon olan Süper Amatör Lig takımlarının başkanları BAL Ligi'ne doğrudan katılım için bir bildiri hazırlayıp yayınlamış ve 1000A Yapı Ortaca Belediyespor Kulübü Başkanı Erem Kaya, bildiriyi Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Ali Düşmez'e sunmuştu. Başta 35 il olmak üzere tüm Türkiye'yi ilgilendiren konuyla ilgili dün akşam Muğla TV ekranlarında bir canlı yayın yapıldı ve başkan Erem Kaya son gelişmeleri paylaştı.

Bugün sosyal medyada paylaşılan bir gönderide ise, Türkiye Futbol Federasyonu'nda yapılacak olan toplantıya dair flaş iddialar ortaya atıldı.

BÖLGESEL AMATÖR LİG KALDIRILIYOR MU?

Perşembe ve Cuma günü yapılacağı öğrenilen ve tüm illerin ASKF başkanlarının davet edildiği toplantının ana başlıkları arasında şu maddelerin görüşüleceği öne sürüldü;

-Bölgesel Amatör Lig'in tamamen kaldırılması,

-Bölgesel Amatör Lig yerine 4.Lig'in kurulması veya tüm takımların yerel liglere düşürülmesi,

-Profesyonel liglerde temsil edilmeyen illerin takımlarının  Bölgesel Amatör Lig'den 3.Lig'e alınması,

-Tüm liglerde kısmi (sadece deprem bölgesi ile sınırlı) yada tamamen (bütün amatörler dahil) ligden düşmelerin kaldırılması,

-Bölgesel Amatör Lig'i eşit puanla bitiren takımların TFF 3. Lig'e çıkarılması,

-TFF 3. ligde play-off sıralamasına girmiş tüm takımların TFF 2. Lig'e alınması,

-Tüm yerel lig şampiyonlarının BAL'a / 4. Lige alınması. (Baraj maçı oynamış ve çıkamayanlar ile BAL'dan düşenlerin geri alınması)