Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor’u konuk etti. Müsabaka karşılıklı atılan gollerle 1-1 berabere sona erdi.

İki takımın 10 kişi tamamladığı maç sonrası, hakem Halil Umut Meler'in son düdüğü çalmasının ardından saha içi bir anda karıştı. MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakemlerin orta alana koşarak Halil Umut Meler’e yumruk attı.

YUMRUK VE TEKME

Yere düşen Meler, daha sonra arbede arasında kaldı. Güvenlik güçleri sahaya girerek olayı kontrol altına aldı. Hakem Halil Umut Meler ve yardımcıları, çevik kuvvet ekiplerinin desteğiyle sahadan çıkartıldı.

TFF'DEN OLAĞANÜSTÜ TOPLANMA KARARI

Maç sonunda ortaya çıkan çirkin görüntülerin ardından TFF Yönetim Kurulu, olağanüstü toplanma kararı aldı.

ADALET BAKANI: "SORUŞTURMA BAŞLATILDI"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının bitiminde maçın hakemi Halil Umut Meler’e yönelik saldırının gerçekleştiği olaylarda sorumluluğu bulunanlar hakkında gerekli adli soruşturma başlatılmıştır." ifadelerini kullandı.

TFF BAŞKANI: "YUMRUK TÜRK FUTBOLUNA"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırı sonrasında yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

"Acilen yönetim kurulumuzu toplantıya davet ettim. Her fırsatta hakemleri hedef gösteren, bunu yaparken de bu işin sonunun nereye gidebileceğini hesap edemeyen herkes bu olayı enine boyuna düşünsün.

Türk futboluna utanç dolu bir yumruk atıldı. Bu olaya katılan herkes, bedelini ödeyecek. Kimse, kimseye yumruk atamaz. Özellikle bir hakeme bunu yapamazlar. Çok üzgünüm. Detayları kamuoyu ile paylaşacağız." 

İŞÇİLER, ORMANDA İNSAN KAFASI BULDU İŞÇİLER, ORMANDA İNSAN KAFASI BULDU

İÇİŞLERİ BAKANI: "GÖZALTINA ALINACAK"

Olayla ilgili sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise şu ifadelere yer verdi:

"MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda hakem Halil Umut Meler’e yönelik saldırı gerçekleştirilen Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca emniyet güçlerimizin gözetiminde hastanede tedavi görmektedir. Tedavi sonrası gözaltı işlemleri gerçekleştirilecektir.

Hakemimize saldırıda bulunan K.Ç ve Ş. Y. Ş adlı şahıslar Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile gözaltına alınmıştır."