İstanbul Bağcılar'da 2022 yılında annesinin kafasını keserek sokağa atan Ali Sayan'ın yargılandığı davada Adli Tıp Kurumu'nun hazırladığı rapor, dehşet verici detayları ortaya çıkardı. Rapora göre, maktulün başı, elleri ve ayakları öldükten sonra kesilmişti. Mahkeme, sanığın cezai ehliyetine ilişkin daha fazla bilgi alabilmek için Adli Tıp Kurumu'ndan rapor talep etti ve duruşmayı erteledi.

Olay, Bağcılar'da 25 Eylül 2022 tarihinde gerçekleşmişti. Ali Sayan, annesi Havva Sayan'ı (58) öldürdükten sonra dehşet verici bir şekilde cesedini parçalayıp sokağa atmıştı. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmada Adli Tıp 1. İhtisas Kurulu'nun raporu dava dosyasına eklendi. Raporda, maktulün başı, elleri ve ayaklarının öldükten sonra kesildiği tespit edildi.

KAYIP KORHAN BERZEG'LE İLGİLİ FLAŞ BİR BULGU DAHA! KAYIP KORHAN BERZEG'LE İLGİLİ FLAŞ BİR BULGU DAHA!

Mahkemede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, sanığın suçu işlerken uyuşturucu etkisi altında olabileceğini, ancak uyuşturucuyu kendi iradesiyle aldığını belirtti. Bu nedenle en üst haddinden cezalandırılmasını talep etti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iddianamesinde ise Ali Sayan'ın annesine yönelik canavarca hislerle cinayet işlediği ve genel güvenliği tehlikeye attığı suçlamaları yer alıyor. Savcılık, Sayan hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemişti. Mahkeme, sanığın cezai ehliyetini değerlendirebilmek için daha fazla bilgiye ihtiyaç duyduğu için duruşmayı erteledi.