Belçika'da çiftçiler, artan maliyetler, Avrupa Birliği'nin (AB) çevre politikaları ve ucuz ithal ürünler gibi konulardaki rahatsızlıklarına dikkat çekmek için ana yolları trafiğe kapatarak protesto düzenledi. Başkent Brüksel ve çevresinde yayılan protestolar sonucunda çiftçiler AB Parlamentosu'nun önünü kuşatmaya çalıştı.

PROTESTOLAR BİRÇOK ÜLKEYE YAYILDI

Çiftçilerin tarım sektöründe artan sorunlara dikkat çekmek için başlattığı traktörlü eylemler Avrupa'nın birçok ülkesine yayıldı. Fransa'da başlayan, Belçika'nın ardından birçok ülkeye sıçrayan protestolar Almanya, Polonya, İspanya, İtalya ve Romanya'da sürüyor.

BELÇİKA GENELİNDE TRAFİK AKIŞINI DURDURDULAR

Protestoların şiddetlendiği Belçika'da, çiftçiler traktörleriyle başkent Brüksel ve çevresi de dahil olmak üzere ülke genelinde çeşitli şehirlere giden yollarda trafik akışını durdurdu. Bir grup çiftçi de Avrupa Parlamentosu (AP) önündeki Lüksemburg meydanında gösteri düzenledi. Çiftçi protestoları nedeniyle AP yerleşkesinin girişlerine dikenli teller çekilmesi dikkati çekti.

İRAN İSRAİL'E SALDIRI BAŞLATTI İRAN İSRAİL'E SALDIRI BAŞLATTI

111

TARIMSAL ÜRÜNLERE DAHA YÜKSEK FİYAT ÖDENMESİ TALEP EDİLİYOR

AB'nin serbest ticaret anlaşmalarındaki tarım ürünü ithalatı, karmaşık piyasa düzenlemeleri, sübvansiyon dağıtımındaki adaletsizlik, sürdürülebilir tarıma geçişteki hatalardan kaynaklı sorunlar yaşadıklarını ifade eden çiftçiler, artan maliyetler karşısında tarımsal ürünlere daha yüksek fiyat ödenmesini talep ediyor.

Belcika Da Ciftciler Avrupa Parlamentosu Nu 16798915 2697 M

FRANSA, KONVOYUN BAŞKENTE ULAŞMASINI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR

Öte yandan; protestoların sürdüğü Fransa'nın başkenti Paris'te, Başbakan Gabriel Attal'ın konuşması ve tarım sektörüne yönelik herhangi bir açıklama yapmaması üzerine çok sayıda çiftçi traktörleriyle konvoy oluşturarak A6 yolunu trafiğe kapattı. Fransız jandarma zırhlı personeli, konvoyun Paris'e doğru daha fazla ilerlemesini önlemek üzere traktörleri engelledi.