2019 yerel seçimlerinde MHP’den aday gösterilen, son dakika hamlesiyle adaylıktan çekilen avukat Recep Güneş, 2024 yerel seçimler için flaş bir karar aldı. Güneş, Ortaca’da İyi Parti’den aday adaylığı başvurusunu yaptı. Güneş’in bu hamlesi ilçede epey konuşulacağa benziyor.

Güneş, 2019 yerel seçimlerde MHP’nin Ortaca adayı olmuştu. Ancak sonrasında adaylıktan çekilmişti. Güneş, adaylıktan çekilme nedenini partisiyle aday listesinde anlaşmazlıktan olduğunu söylemişti.

GÜNEŞ LİSTE KRİZİ YAŞAMIŞTI

İYİ PARTİLİ METİN ERGUN'DAN MUĞLA'DAKİ COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERE DESTEK TALEBİ İYİ PARTİLİ METİN ERGUN'DAN MUĞLA'DAKİ COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERE DESTEK TALEBİ

Güneş, şunları kaydetmişti: “Adaylıktan çekilme konusunda yaşadığım açmaz, Meclis üye listesi hususunda kendi teşkilatımla fikir birliğine varılamamasıdır. Tüm ısrarım, çalışma arkadaşlarımı kendi belirleme ve seçimi alacak liste oluşturma gayretimdir. Bu süreçte, ittifak partisi olan AK Parti teşkilatının dahli yoktur. Kendilerine anlayışları için teşekkür ediyorum. Görevden alınmam diye bir iddia doğru değildir. Anlaşmazlık sonrası çekilmem, tabi ki de adaylık görevimin sonlanması anlamını taşıyacaktır. Başta, adaylık sürem boyunca sonsuz destek veren ve inanan Ortacalı hemşehrilerime, sayın genel başkanıma ve genel merkezimize teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum.”

ERSAN BAĞ’DA ADAYLIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan, Ortaca’da İyi Parti’den Ersan Bağ da aday adaylığını açıklamıştı. Recep Güneş ile birlikte İyi Parti’de aday adayı sayısı ikiye çıkmış oldu. Başka aday çıkmaz ise genel merkezin kimi aday göstereceği merak ediliyor.

Kaynak: Haber48