AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Aydın Ayaydın, Ortaca Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Alim Uzundemir’in seçim ofisinin açılışını katıldı. Ayaydın, burada yaptığı konuşmada Ortaca’ya ve Alim Uzundemir’e sahip çıktı, başkan olduğu takdirde yapacağı hizmetleri anlattı.

ORTACA’DA OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın, şöyle konuştu: “Bugün Ortaca’da, sizlerle bulunmaktan mutluyum, keyifliyim. Bu kadar coşkulu, heyecanlı bir kalabalık… Bunu da 31 Mart’ta seçim sonuçlarının göstergesi olarak değerlendiriyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Büyük bir kalabalık. Siyasilerin en büyük arzusudur. Buna layık olacağım. Alim başkanı dinledim, yaptıklarını dinledim, yapacaklarını dinledim. Beş yıl boyunca Alim başkan burada yalnız kalmış. Hepinizin huzurunda söylüyorum. 31 Mart’ta seçildiğim tarihten itibaren Alim başkan yalnız olmayacak onun birde Aydın hocası olacaktır.”

ORTACA’YA HİZMET ETMEK İÇİN GELİYORUZ

“Ortaca’nın ne sorunu varsa Alim başkanla kol kola gireceğiz. Ortaca halkımızın on yıldır hasret kaldığı bütün sorunları tek tek çözeceğiz. On yıldır koltukta oturuyorlar ne Ortaca ne Muğla’nın bir bölgesine altyapı götürmediler. Vatandaşlarımıza yüksek faturalar gönderdiler. İnsanlara acı çektirdiler. Bunun sonu geldi. Görevini yapmayanlara, 31 Mart’ta sizler onlara bay bay diyeceksiniz. Bizlere Alim başkanla bana hoş gediniz diyeceksiniz. İlk günden itibaren ceketi çıkaracağız. Onların on yılda size getirmedikleri hizmetleri beş yıl içinde daha fazlasını getireceğiz. Günde 18 saat çalışacağım. Sizlerin bütün sorunlarını Alim kardeşimle birlikte el ele vererek çözeceğiz. Ortaca halkımız her şeyin en iyisini layıktır. Onlara görülen reva asla kabul edilmeyecek. Size hizmet etmeye geliyorum. Çünkü ben sizleri seviyorum.”

ORTACA BİR TARIM BÖLGESİ, AMA UNUTULMUŞ

Ortaca’nın bir tarım bölgesi olduğunu belirten Ayaydın şöyle devam etti: “Muğla’nın büyük bir bölümü turizm bölgesi. Burası da turizm bölgesi. Ama esas geçim kaynağı tarım sektörüdür. Gittiğim bütün ilçeler, turizm sektöründe olduğu için bugüne kadar onların sorunlarını gündeme getirdim. Bundan sonra buradaki çiftçi arkadaşlarımın tarım sorunlarını da gündeme getireceğim. Büyükşehir belediye başkanı olarak hepsini çözeceğim.

FOTOĞRAF YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ FOTOĞRAF YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

BÜYÜK BİR SOĞUK HAVA DEPASO KURACAĞIM

“Ortaca’dan önce Köyceğiz’deydim. Köyceğiz’in mandalinası, narı, portakalı Ortaca’da da var. Ama bu ürünler, bugün öğrendim ki 1 liraya bile satılamıyor. Aynı ürünler pazarda manavda 30-35 liraya satılıyor. Üreticilerimiz o mandalinayı ağaçtan kopardığı vakit ancak o günkü masrafını karşılıyor. Ürünü elde edecek, satacak, ekonomisini katkı sağlamayı bekliyordu. Ama ne yazık ki Ortacalı, Köyceğizli, Dalamanlı vatandaşlarım narenciyeden kar etmiyor, borçlanıyor. Bu içimi sızlatıyor. Büyükşehir belediye başkanı seçildiğim zaman, ilk yapacağım işler bu bölgeye büyük bir soğuk hava deposu yaptırmak olacak. Bu yetmez büyükşehir belediyesi olarak bir pazarlama şirketi kuracağız. Bu  pazarlama şirketi, üreticilerin elindeki meyveleri sebzeleri satın alacak.”

BU ÜRÜNLERİ MARKALAŞTIRACAĞIM

“Onların elimde mal kalacak diye endişeleri olmayacak. Bu şirket, bu ürünlerin hem yurt içinde hem yurt dışında satışını yapacak. Ama ben Ortacalı, Köyceğizli ve Dalamanlıları o kadar çok seviyorum ki buranın insanların yıllarca emek verdiği o ürünleri markalaştırmak istiyorum. İnsanlar, ben Ortaca’nın limonunu portakalını, narını istiyorum diyecek. Ben bunların hepsini, dünyanın her tarafında bilinen marka haline getireceğim. Onların pazarlamacısı olacağım. Benim kurduğum şirket hem Türkiye’de hem de yurt dışında satışını yapacak. Elinde hiçbir malı kalmayacak.”

BU BÖLGEDE ARICILIK DA VAR

“Bu bölgede arıcılık da var. Birçok aile arıcılıkla geçimini sağlıyor. Muğla’da 900 bin arı kovanı var. 600 bin arı kovandı da gezginlerden geliyor. Bu bölgedeki arı kovanlarından elde edilen bal dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Ama bu bölgenin balını da, ne yazık ki bırakınız yabancılar ülkemizdeki insanlar bile farkında değil. Bu bölgenin arıcılığını da geliştireceğim marka bal olarak bütün dünyaya tanıtacağım. Bunların dışında işleme tesisleri yapacağız. Katma değerleri ürünler oluşturacağız. Bu ürünleri hem Türkiye’ye hem yurt dışına satışını yapacağız.”

MUSKİ MÜDÜRÜ KOLTUĞUNDA OTURMASIN

“Muğla’da altyapı yok. Kanalizasyon yok. Kanalizasyonlar derelere, denizlere akıyor. Denizi yok etmişler. Fethiye, Marmaris ve Bodrum’da denizi yok etmişler. MUSKİ çok güzel işlerde yapıyor! Faturaları her ay gönderiyor. Türkiye’nin hiçbir yerinde yüksek meblağlı su faturası yoktur. En pahalı suyu siz kullanıyorsunuz. Birinci gün MUSKİ ben koltuğuma oturmadan gitsin. Onu görevden alacağım. Benim halkıma çile çektiren hiçbir bürokrat olmayacak.”

KOLTUK SEVDALISI DEĞİLİM

 “Ben büyükşehir belediye başkanı seçildiğim andan itibaren koltuk sevdalısı değilim. Bürokrasinin tepesinde o kadar çok koltuk gördüm ki, büyükşehrin koltuğunda oturmayacağım. Sadece imza ve toplantılara gideceğim. Onun dışında sizlerin arasında olacağım. Tepeden bakan insan değilim. Halkımla beraber yaşamayı, onlarla beraber oturup yemek yemeği severim. Başkan seçildiğim günden itibaren sizlerin arasında olacağım.” Ayaydın’ın konuşmasından sonra seçim ofisinin açılışı gerçekleştirildi.