AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz’de ziyaretlerde bulundu. Buralarda vatandaşlar ile de bir araya gelen Aydın Ayaydın yapacağı çalışmaları anlattı.

“HİÇBİRİNİZİN NE PORTAKALI NE MANDALİNASI DALDA DA YERDE DE KALMAYACAK”

Ortaca ziyaretinde konuşan Aydın Ayaydın “Biz Allah’ın izni ile mart ayında sizlerin oyu ve desteği ile belediye başkanı seçildiğimizde bu bölge de oturan üretici vatandaşlarımızın ürünlerinin elde kalmaması, daha kaliteli ürün elde edebilmesi ve bu ürettikleri ürünleri kolaylıkla hem iç piyasada, hem dış piyasada satabilmelerine imkân hazırlama görevi benim olacaktır. Ben sizlerle beraber olacağım. Siz ürününüzü yetiştirirken bile yanınızda olacağım. Hasat zamanı yine sizin yanınızda olacağım. Hiçbirinizin ne portakalı, ne mandalinası, ne limonu, ne narı dalda da kalmayacak yerde de kalmayacak. Bunları mutlaka tüketici ile buluşturacağız.

Bir yıl boyunca emek vermiş olduğunuz, para harcadığınız ürünlerin karşılığını karı ile beraber elde edeceksiniz. Ben bu bölgeyi Bodrum’da oturuyorum ama biliyorum. Hafta sonları gelip dolaşıyorum. Sonbaharda geliyorum narı bu bölgeden alıyorum. Limonu bu bölgeden alıyorum. Dolayısıyla ben sizin ürünlerinizin ne kadar kaliteli olduğunu bilen bir insanım” dedi.

“BU BÖLGEDE MODERN, ÇAĞDAŞ, HİJYEN STANDARTLARINDA SOĞUK HAVA DEPOLARI YAPACAĞIZ”

Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz’de narenciye üreticilerinin her zaman yanında olacaklarını ifade eden AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aydın Ayaydın “Üreticilerin dalından kopardıkları nar, mandalina, portakal, sebze gibi ürünleri o anda satamadıkları takdirde zayi olmaması için standartlara uygun, kaliteli soğuk hava depolarında muhafaza etmeleri gerekir. 1 limonun bile zayi olmaması lazım.

Derme çatma soğuk hava depolarınızın olduğunu biliyorum. Bazı yapılan soğuk hava depolarını geldim gördüm. Ama onlar yeterli değil. Bu bölgede modern, çağdaş, hijyen standartlarında soğuk hava depoları yapacağız. Lojistikte burada ki üreticilerimize yardımcı olacağız. Daldan kopardıkları ürünü soğuk hava deposuna ya da piyasaya sevk ederken nakliye konusunda da yardımcı olacağız” dedi.

“ORTACA ÜRÜNLERİNİN, KÖYCEĞİZ’İN, DALAMAN’IN MARKASI OLSUN”

Bölgede üretilen narenciye ürünlerinin markalaşması gerektiğine dikkat çeken Aydın Ayaydın “Ortaca’da üretilen portakal, limon, mandalina ürünlerimiz çok kaliteli. Bu kaliteli ürünlerimizin yurt dışında Ortaca ismi altında satılmasını çok arzu ederim. Bir marka olsun. Ortaca ürünlerinin bir markası olsun.  Köyceğiz’in, Dalaman’ın markası olsun. Ama ne yazık ki bunlar heba oluyor. Bunların heba olmaması için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğim takdirde sizlerin yanında olacağım. Bu ürünlerinizin üretiminden satış noktasına kadar her konuda destekçiniz olacağım” şeklinde konuştu.

“MAALESEF ÜRÜNLER SATILAMIYOR. BELKİ DE İYİ PAZARLAMA AĞI KURULAMAMIŞ”

Bölge çiftçisinin malını satamadığını ifade eden Aydın Ayaydın “Bu bölge de birçok büyük market var. Bu marketlerden burada üretilen ürünleri satmaya teşvik edeceğiz. Onlarda buranın, limonunu, portakalını satmayı isterler. Dolayısıyla ben bu bölgede oturan vatandaşlarımızın bir tek ürününün ağaçta kalmasını istemiyorum. Maalesef ürünler satılamıyor. Belki de iyi pazarlama ağı kurulamamış. Bu pazarlama ağının içerisinde iç tüketim de var dış tüketim de var. Bu konuda ben yardımcı olacağım. Peşinize düşeceğim. Sizlerle birlikte ürününüzü satmak için çareler arayacağız. Projeler geliştireceğiz” dedi.

“BİR TÜRLÜ İMAR SORUNU ÇÖZÜLEMEDİ”

Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz’de yaşanan en büyük sorunlardan birinin de imar sorunu olduğunun altını çizen AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aydın Ayaydın “Belediye başkanınız çok çalışkan. İnşallah sizlerin desteği ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın yanı sıra ilçe belediye başkanımızı da bir önceki almış olduğu oyun çok daha fazlası bir oyla belediye başkanı seçeceksiniz. Biz onunla el ele vereceğiz. Bütün Muğla’da olduğu gibi Ortaca’da da hem köylerde hem de şehir merkezinde imar sorunu olduğunu biliyorum.

Bir türlü imar sorunu çözülemedi. Köylü vatandaşlarımızın sıkıntılarını biliyorum. Kendi bahçelerine ev yapamadıklarını da biliyorum. Bugün sayın başkan söyledi. Yaşlılara bakım yurdu yapılacak. Ama imar planında bakım yurdu olarak gözükmediği için yapamıyor. İşte biz Büyükşehir Belediyesi’ni de alırsak, ilçe belediyesi ve büyükşehir belediyesi el ele verdiği zaman çok kısa bir sürede hallederiz. Büyükşehirin daha fazla imkânları vardır. İlçe belediyelerinin imkânları kısıtlı, yapacağı işlerde büyükşehirin eline bakıyor. Biz büyükşehir belediyesini aldığımız da ilçe belediye başkanımız ile birlikte burada ki vatandaşlarımızın her türlü sıkıntılarını anında çözeceğiz. Büyükşehirin imkânlarını ilçe belediyesinin imkânları ile birleştireceğiz. Makine gerekiyorsa, makine vereceğiz. Yollarda sıkıntı varsa büyükşehir onlarla beraber olacak” ifadelerinde bulundu.

“20 YILDA MUĞLA’DA HİÇ KİMSENİN MEMNUN OLMADIĞI BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI VAR”

BBP LİDERİ DESTİCİ MUĞLA’YA GELİYOR! O BİNANIN AÇILIŞINI YAPACAK BBP LİDERİ DESTİCİ MUĞLA’YA GELİYOR! O BİNANIN AÇILIŞINI YAPACAK

Büyükşehir belediyesi ile ilçe belediyelerinin uyumlu olması gerektiğini sözlerine ekleyen Aydın Ayaydın “Çalışkan bir belediye başkanınız var. Her ne kadar büyükşehir de önüne bir takım engeller çıkıyor olsa da onları aşarak bakanlıklardan o sıkıntıları çözmeye gayret ediyor. Ama bu da çözüm değil. Sonuçta buranın işleri büyükşehir belediyesinden geçiyor. Burada imar çıkabilmesi için büyükşehir belediyesinden geçmesi gerekiyor.  Büyükşehir son derece önemlidir. 20 yılda Muğla’da hiç kimsenin memnun olmadığı bir belediyecilik anlayışı var.

İşte AK parti belediyeciliği ve Cumhur İttifakı belediyeciliğinin burada farkını göreceksiniz. Emin olun Mart’tan sonra bize yetki verildiği takdirde çok kısa bir süre içerisinde, 5 yıllık süre içerisinde Muğla’nın çehresi değişecek. Çok farklı bir noktada olacak. Çünkü Muğla Dünya’nın her tarafından akın edilen bir yer, Muğla’nın bütün ilçeleri aynı şekilde. Biz Muğla’nın hak ettiği yerde olmadığını düşünüyoruz. Büyükşehir belediyesi olarak ilçe belediye başkanlarımızla birlikte halkımızın refahını yükseltecek, onların yaşam kalitesini yükseltecek projeleri bir bir hayata geçireceğiz. Yollar yapılacak, köprüler yapılacak, çöpler toplanacak, ürünler pazarlanacak, yeni ürün alanları yaratılacak” dedi.

“BAL DEYİNCE HEP BAŞKA YERLER AKLA GELİYOR. İLK AKLA GELMESİ GEREKEN YER MUĞLA’DIR”

Bal üretiminden ve bal üretiminde ormanların öneminden bahseden Aydın Ayaydın “Muğla’da 1.5 milyon arı kovanı var. Türkiye’de üretilen balın yüzde 10, 15, 20 civarında kısmı buradan elde ediliyor. Çok kaliteli çam balı var. Bunu biz Dünya’ya tanıtacağız. Bal deyince hep başka yerler akla geliyor. İlk akla gelmesi gereken yer Muğla’dır.  Ormanlarımız yandıkça yüreğimiz yanıyor. O ormanlarda ki arı kovanları ile birlikte arılar yok oldu gitti. Biz büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri olarak orman alanlarımızı koruyacağız. Ormanların yanmaması için biz belediyeler olarak elimizden gelen bitin gayreti göstereceğiz” diye konuştu.

“HER BİRİNİZ ÇEVRENİZDEN 5 KİŞİYİ, 10 KİŞİYİ İKNA ETMENİZ LAZIM”

Seçimleri kazanmak için çok çalışılması gerektiğinden bahseden Aydın Ayaydın “Ben sizlerin büyükşehir belediyesini kazanmak istediğinizi biliyorum. İlçe belediyesi ile uyumlu olan bir büyükşehir belediyesinin size çok daha iyi hizmet getireceğinin farkında olduğunuzu biliyorum. Ama bu sadece sizinle yetmeyecek. Her biriniz çevrenizden 5 kişiyi, 10 kişiyi ikna etmeniz lazım. Bizim kim olduğumuzu, bu işleri yapıp yapamayacağımızı, liyakatimizi çevrenizde ki insanlara anlatmanız gerekiyor. Biz laf üretmeyiz, iş üretiriz. Bizim amacımız laf üretmek değil, halkın sorunlarına olan çözüm yollarını üretmek” dedi.

MAKAMDA OTURAN BELEDİYE BAŞKANI SORUNLARI ÇÖZEMEZ”

Sürekli vatandaşların arasında olacağını da sözlerine ekleyen Aydın Ayaydın “Benim zamanınım yüzde sekseni halkın arasında geçecek. Belediye başkanı makamda oturmaz. Makamda oturan belediye başkanı sorunları çözemez. Ben bir gün Fethiye’de olacağım. Ertesi gün Datça’da olacağım. Bir gün Bodrum’da olacağım. Ertesi gün Ortaca’da olacağım. Bir gün Köyceğiz’de olacağım. Ertesi gün Milas’ta olacağım. Halkın arasında olacağım. Sorunlarınızı kendi gözlerimle göreceğim. Yol sorununu kendi gözümle göreceğim. Susuzluğu kendi gözümle göreceğim. Alt yapı eksikliğini kendi gözümle göreceğim. Göreceğim ki bunları çözelim. Biz bu sorunlara bu şekilde eğilmezsek Muğla çok daha geriye gider” şeklinde konuştu.

“MUĞLA ARTIK HİZMETE SUSAMIŞ”

Konuşmasının son bölümünde Muğla’nın yeterince hizmet alamadığını söyleyen Aydın Ayaydın “Sayın Cumhurbaşkanımızın beni aday yapmakta ki amacı Muğla’ya yeterince hizmet alamamasıdır. Muğla artık hizmete susamış. Muğla Halkı’nın biriken sorunlarının çözülmesi gerekiyor. Bana hoca bu işi sen yaparsın, sen çözersin. Seni Muğla’ya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı yapıyorum. Hadi hayırlı olsun dedi. Ben de yola çıktım, Sizlere geldim. Şimdi de sizden oy istiyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.