Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Yeni Dörtyol Kavşağı yapımının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin ardından hız kazandığı açıklandı. Proje ile Aydın’ın Muğla’nın da aralarında olduğu üç kentle bağlantı yolları yenilenecek.

MUĞLA YOLU YENİLENİYOR

Aydın Büyükşehir tarafından hazırlanan projenin 2025 yılı bitmeden başlayacağı belirtilirken, yol çalışması kapsamında Muğla, Denizli ve İzmir istikametlerinin yanı sıra Adnan Menderes Bulvarı’nın da şehir içi yükünün hafiflemesi planlanıyor.

MODERN KÖPRÜLÜ KAVŞAK

Bin metre uzunluğa sahip olacak proje kapsamında kente modern bir köprülü kavşak inşa edilecek. Proje tamamlandığında ise Aydın Merkez’in ulaşım altyapısı tamamıyla yenilenmiş olacak.

Durdurulan Araçta Kaçak Tütün Ele Geçirildi
Durdurulan Araçta Kaçak Tütün Ele Geçirildi
İçeriği Görüntüle

MALİYETİ 1 MİLYAR TL

Projenin maliyeti 1 milyar TL olarak belirlenirken, kent merkezinde yaşanan trafik probleminde rahatlama yaşanması öngörülüyor. Kavşak projesinin önümüzdeki günlerde ihaleye çıkması planlanıyor.

15 AYDA TAMAMLANACAK

Yapım süreci 15 ay sürecek Yeni Dörtyol Köprülü Kavşak projesi ile ayrıca Tabakhane Köprüsü’nün de yenilenerek iki şeritten üç şeride çıkarılmasını amaçlanıyor.

ÇERÇİOĞLU: GELECEĞE YATIRIM

Projeye dair açıklamalarda bulunan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu konuyla ilgili şunları söyledi: "Aydın’ın en kritik ulaşım noktalarından birine köklü bir çözüm getiriyoruz. Bu proje tamamlandığında vatandaşlarımız hem zamandan kazanacak hem de daha güvenli ve konforlu bir trafik akışına kavuşacak. Ulaşım altyapımıza yaptığımız bu yatırım, Aydın’ın geleceğine yapılmış bir yatırımdır, devamında da ulaşım projeleri üretmeye ve hayata geçirmeye devam edeceğiz"