Her yıl dünya futbolunun dev isimlerinin ödüle doyduğu  efsane tören Ballon d'Or bu sene de başladı! Heyecanla takip edilen  ödül töreninde en klas oyuncu ve en iyi takım gibi ödülleri kimin alacağı da merak konusuydu. 

ve işte 

Ballon d'Or 2023 ödül sahipleri:

Paris'in ev sahipliği yaptığı ödül töreninde erkekler ve kadınlarda Ballon d'Or'un sahipleri yine çoşkuyla duyuruldu.  21 yaş altı en iyi oyuncuya Kopa Trophy, en iyi kaleciye Yashin Trophy, en iyi golcüye Müller Ödülü verildi. Ballon d'Or'a geçtiğimiz yıl eklenen ve ilk kez toplumsal görevler, sosyal sorumluluk katkıları üzerinden takdim edilen Socrates Ödülü de bu sene verildi.

ÜNLÜ OYUNCUNUN CANSIZ BEDENİ BOŞ ARAZİDE BULUNDU ÜNLÜ OYUNCUNUN CANSIZ BEDENİ BOŞ ARAZİDE BULUNDU

Müller ödülü – Erling Haaland ( Manchester City)

Kopa ödülü –Jude Bellingham (Real Madrid) 

Socrates ödülü – Vinicous Jr. (Real Madrid)

Yashin ödülü – Emiliano Martinez (Aston Villa)

FC 24'te saç baş yoldurtan hata: EA, üzerinde çalıştıklarını açıkladı

Takım ödülleri şöyle oldu:

Yılın kadın futbol takımı – Barcelona

Yılın erkek futbol takımı – Manchester City

Ballon d'Or 2023 Ödül Sahipleri Belli Oldu

Aitana Bonmati, geçen yıl Barcelona ile Şampiyonlar Ligi'nde zafer kazanarak ve İspanya ile Kadınlar Dünya Kupası'nda şampiyonluk elde ederek, kadınlar kategorisinde Ballon d'Or ödülünün sahibi oldu.

Ballon d'Or 2023 Ödül Sahipleri Belli Oldu

Paris Saint-Germain'de geçen sansasyonlu sezonun ardından Inter Miami'ye transfer olduktan sonra ABD'de ise adeta emeklilik yaşayan efsane Lionel Messi, kariyerinde alamadığı tek kupayı;  Dünya Kupa'sını da geçtiğimiz Aralık ayında almıştı. Messi, şimdi ise kariyerini bir Balon d'Or ödülüyle zirveye çıkarıyor.

Ballon d'Or 2023 Ödül Sahipleri Belli Oldu