Belediye Başkanı Muhammet Karakuş, “24 derslikli Şehit Emre Kargın Anadolu Lisesinin yeniden yapılması ile 884 Ortaöğretim öğrencisi doğrudan, 2340 temel eğitim öğrencisi de dolaylı olarak ikili eğitimden kurtulacak ve bu yatırım Dalamanlıların nitelikli okul taleplerinin karşılanmasına vesile olacaktır. Tahmini olarak 120 milyon liraya mal olacak Şehit Emre Kargın Anadolu Lisesinde şu anda 417 öğrenci eğitim-öğretim görmektedir.

YENİ LİSE VE ORTAOKUL BİNASI

Toplamda 160 Milyon liraya mal olması beklenen 20 derslik ve 4 atölye ile toplamda 24 derslikli olacak olan Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde ise şu an da 351 öğrenci eğitim-öğretime devam etmektedir. Taşıma merkezi olarak Dalamanda en yoğun okul olan Atakent Ortaokulunda ise şu an 207 öğrenci eğitim-öğretime devam etmektedir. 16 derslikli olacak yeni okul binasının 80 milyon liraya mal olması beklenmektedir.” dedi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN’E TEŞEKKÜR

CHP’Lİ BAŞKAN, KOYU SATTI BAŞKAN ADAYINI FİNANSE ETTİ CHP’Lİ BAŞKAN, KOYU SATTI BAŞKAN ADAYINI FİNANSE ETTİ

Milli Eğitim Bakanlığınca yatırım programına alınmış olan okulların yapılması işi ihalesinin Nisan ayında yapılacağı belirtildi. Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş yaptığı açıklamanın sonunda, yeni okulların yapımı için desteklerini esirgemeyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e teşekkür ederek, Dalamana hayırlı olmasını diledi.