Gençlik Merkezi’nin açılışına, Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş, Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat, AK Parti Ortaca İlçe Başkanı Burak Kaplan, Ortaca İlçe Emniyet Müdürü Serpil Çalışkan, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan Ortaca Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Alim Uzundemir, 5 yıldan beri Ortaca’da belediye başkanı olarak görev yaptığını hatırlattı.

GENÇLER GELECEĞİMİZİN TEMİNATI

Uzundemir, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu beş yılda onlarca eser bırakmayı başardık. Onlardan bir tanesi de açılışını yaptığımız Gençlik Merkezi. Gençlerimiz geleceğimizin teminatı. Gençlere olan inancımız, gençlere olan düşkünlüğümüzden dolayı, gençlerimize çok daha fazla hizmet etmek isterdik ama… Ortaca tarihinin en fazla hizmet ettiği, gördüğü bir dönem yaşadık. Spor bakanımızla beraber yüzme havuzumuz, tenis kortlarımız, halı sahalarımız, stadımızın tribünü şimdi de gençlik merkezimizin açılışında buluşuyoruz.

GENÇLİK MERKEZİNDE YOK YOK…

“Gençlik merkezleri önemli bir konumda. Akıl ve zekâ oyunları atölyeleri, müzik atölyeleri, derslikler, kafe, eğitim odası ve yönetici odası gibi içinde birimler oluşturan bir gençlik merkezimiz. Bu gençlik merkezinin yapımında emeği geçen spor bakanımıza, spor toto teşkilatımıza, belediye çalışanlarımıza, bina yapımına yüklenici firma 1000A Yapı’ya, ilçe kaymakamımıza ve herkese çok teşekkür ediyorum. Ortaca halkına hayırlı olsun. Güle güle kullansınlar.”

İMAMOĞLU'NDAN MUĞLA İLÇESİNE ZİYARET! BELEDİYE DUYURDU İMAMOĞLU'NDAN MUĞLA İLÇESİNE ZİYARET! BELEDİYE DUYURDU

GENÇLİK MERKEZİ HAKKINDA…

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve Ortaca Belediyesi arasında imzalanan reklam sözleşmesi kapsamında Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait Kapalı Spor Tesis Alanı olan Cumhuriyet Mahallesi 131 ada 194 parsel üzerinde yapımına başlanıldı.

466 metrekare kapalı inşaat alanına sahip olan Ortaca Gençlik Merkezi’nin içerisinde akıl ve zeka oyunları atölyesi, müzik atölyesi, inovasyon atölyesi, güzel sanatlar atölyesi, derslik, kitap kafe, teknik oda, mavi oda, eğitmen odası, yönetici odası ve mescid bulunuyor. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı bütçesinden 6.600.000 TL ve Ortaca Belediyesi bütçesinden 900.000 TL olmak üzere toplamda 7.500.000 TL yatırım yapılarak tesisin yapımı gerçekleştirildi.