Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, yaptığı açıklamada, "Batuhan A" adlı kargo gemisinin 8. günündeki arama kurtarma çalışmalarının 660 personelle sürdüğünü, havadan ve karadan alan tarama ile denizden arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiğini duyurdu.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, TASARRUF TEDBİRLERİNİ AÇIKLADI İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, TASARRUF TEDBİRLERİNİ AÇIKLADI

Gemideki 6 mürettebatın 2'si, Zeynep Kılınç ve Hüseyin Tutuk'un cansız bedenlerinin bulunmasının ardından kayıp 4 personel için çalışmaların devam ettiği belirtildi. Denizin 51 metre derinliğinde tabana oturan gemi üzerinde konuşlu Nene Hatun Gemisi'ndeki görevliler, İnsansız Su Altı Robotu (ROV) ile görüntüleme ve taramalarını sürdürüyor.

Arama kurtarma çalışmalarında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Sualtı Savunma (SAS) komandoları ve AFAD ekiplerinin koordineli bir şekilde çalıştığı belirtildi. Balıkesir'in Marmara Adası'ndan Bursa'nın Gemlik ilçesine gitmek üzere yola çıkan "Batuhan A" adlı kargo gemisi, kötü hava ve deniz şartları nedeniyle 15 Şubat'ta Karacabey ilçesi açıklarında batmıştı.