Datça Belediyesi’nin eski başkanı Gürsel Uçar, görevini Aytaç Kurt’a teslim ederken bir konuşma yapmıştı. Konuşmasında, “Belediyeye almış olduğumuz, belediye de çalışan o CHP’liler bir MHP’liye, faşist bir insana kim olursa olsun ona 'başkanım' demesini içime sindiremiyorum.” İfadelerini kullanmıştı.

DATÇA BELEDİYESİ’NDEN ZİNCİR MARKETE ÇÖP CEZASI DATÇA BELEDİYESİ’NDEN ZİNCİR MARKETE ÇÖP CEZASI

Bu konuşma, MHP’de büyük tepkilere neden oldu. MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat, nefret diline ‘iğrenç ve sefil sözler’ yorumunu yapmıştı ve eklemişti: “Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin ifade ettikleri gibi ‘MHP’ye faşist diyen Türklüğün ve Türkiye’nin yeminli hasmıdır.’”

MHP Datça İlçe Başkanı Gökhan Akyel de Gürsel Uçar’a sert tepki göstererek, “Bu zihniyeti kınıyoruz. Datça halkını bu şekilde kin ve nefret söylemleriyle kirletemezsiniz. Belediye Başkanlığı makamını partililerinize iş kapısı olarak kullanamazsınız.” demişti.

CHP’li Gürsel Uçar tepkilere neden olan konuşmasıyla ilgili henüz bir açıklama yapmazken, Datça Belediyesi Başkanı CHP’li Aytaç Kurt açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Görevi devir aldığım önceki dönem belediye başkanımızın anın heyecanıyla kullandığı talihsiz sözlere katılmadığımı, gerek mevcut personelimi değerlendirirken ve gerekse gelecekteki işe alım kararlarını verirken tek kriterimin liyakat olacağının sözünü, bir kez daha tüm halkımıza verdiğimi saygıyla beyan ederim" ifadelerini kullandı.