Konuyla ilişkin açıklamada bulunan İstanbul Erkek Berberleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Akyüz şu ifadeleri kullandı: “Bizim iki tane tarifemiz var, bunlar B ve C sınıfıdır. C sınıfı en ücra köşedeki, yani herkesin rahatlıkla gidebileceği, bütçeye uygun bir tarifedir. Diğeri de B sınıfı tarifesidir, bu her yıl aralık ayında belirlenir ve ocak ayında bunu esnafa veririz. Bu üst komisyonlardan, tarife komisyonundan geçer onaylandıktan sonra biz bunu esnafımıza dağıtmaya başlarız.

C sınıfı en ücra köşedeki berberler için geçerli olan tarifedir. B tarifesi lüks bir yer değil fakat bütçesine göre saçına özen gösterenlerin gittiği bir yer, yani herkesin kesesine uygun tarifedir.

METEOROLOJİDEN ÇÖL TOZU UYARISI! NEFES ALMAKTA ZORLUK ÇEKİLECEK METEOROLOJİDEN ÇÖL TOZU UYARISI! NEFES ALMAKTA ZORLUK ÇEKİLECEK

Bugün Zorlu’da 200 bin TL kira veren ile bir caddede 50 bin TL kira veren, farklı ürün kullanan, kalitesi ile markası ile farklı hizmet veren arkadaşlarımız var. Ayrıca fiyat tarifesi olarak B sınıfının üstünde bir tarife daha belirledik. ‘B sınıfı bana uymuyor’ diyenler için A sınıfı limitlerimizi belirledik. Lüks sınıfta fiyat tarifemiz 1400 TL’ye kadardır.

BU YIL FİYATLAR DAHA DA ARTAR MI?

Biz her yıl aralık ayında bütün fiyat tarifelerini güncelleriz, teklifimizi üst kurulumuza veririz, bu onaylanır ve ocak ayında yeni yıla ait tarifelerimizi esnafımıza veririz. Bunun dışında uzun yıllardan beri yıl içerisinde herhangi bir ilave artış olmamıştı. Sadece geçen sene asgari ücrete tekrar bir düzeltme yapıldığı için bir güncelleme yapıldı. Bununla beraber ilk defa geçen sene temmuz ayında berber ücretlerinde bir ayarlama oldu.

Bu geçen seneye has bir şeydi. Bu yıl devletimiz asgari ücretin ara dönemde artmayacağını söyledi. Bu durum göz önünde bulundurulduğunda biz de bir zam talebinde bulunmayacağız.”