Bayraklı'da ikamet eden D.D, savcılığa başvurarak geçen yıl temmuz ve eylül ayları arasında kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak arayan kişilerin kendisine ev ve yazlığını sattırdıklarını, 120 bin avro, 90 bin dolar ve 1 milyon 100 bin lirasını dolandırdıkları iddiasıyla polise şikâyette bulundu.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, teknik ve fiziki çalışma başlattı. Kısa sürede şüphelilerin kimliklerini tespit etti.

Polis, Şanlıurfa, Adana ve İzmir'de belirlenen adreslere eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonda mağdurları aradıkları tespit edilen M.Ç. ve A.V. telefon ve bilgisayarları kırarak kaçmaya çalıştıkları sırada yakalandı. Mağdurlardan paraları almaya gittikleri belirlenen H.D. ile M.K. da gözaltına alındı.

SEYİR HALİNDEKİ ARAÇ, PARK HALİNDEKİ TIRA OK GİBİ SAPLANDI SEYİR HALİNDEKİ ARAÇ, PARK HALİNDEKİ TIRA OK GİBİ SAPLANDI

Operasyonda ele geçirilen kırık cep telefonunda yapılan incelemede, şüphelilerin D.D. ile yaptıkları görüşmeye ilişkin video kaydı da bulundu.

Görüşme kaydında zanlıların D.D'ye, "Gizli operasyondasınız, kodu söylemeyen kimseye bilgi vermeyin" dedikleri duyuluyor. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheli tutuklandı.