Bodrum Otelciler Derneği (BODER) ve Turizm Teknik Müdürler Derneği temsilcilerinin katıldığı basın toplantısında konuşan Turizm Teknik Müdürler Derneği Başkanı Burhan Karabağ, özellikle pandemi sonrası ilçeye yapılan göçün su kaynaklarına baskı yarattığını belirtti.

FIRTINA HANGİ SAATLERDE ETKİLİ OLACAK? FIRTINA HANGİ SAATLERDE ETKİLİ OLACAK?

Karabağ, büyük ve orta ölçekli tesislerin denizden arıtım cihazları ve su yenileme sistemleriyle su tasarrufu sağladığını ifade ederek, "Havuzlardaki suyun kışın boşaltılmayacak olması, otellerin kış bakımlarını uygun şekilde yaparak aynı suyu kullanma imkanını artıracak" dedi. Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın başlattığı "Sürdürülebilir Turizm Sertifikası"nın alınması için su tasarrufunun önemli bir kriter olduğunu vurgulayan BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz de, bu sertifikayı alamayan tesislerin iş yeri açma ve çalışma ruhsatının iptal edileceğini açıkladı.

Bodrum'da su ihtiyacını karşılayan barajlardaki su seviyesinin düşmesi nedeniyle Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) tarafından yer altı su kaynakları için yeni sondaj kuyuları açılacağı duyurulmuştu. Bu gelişmelerle birlikte, Bodrum'daki turizm sektörü su kaynaklarına daha duyarlı bir yaklaşım benimseyerek sürdürülebilir turizm için adım atmış oldu.