Bodrum'daki Mumcular barajında su seviyesi yüzde 8'e düştü. Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürü Baki Ülgen,konuyla ilgili yaptıüı konuşmada "Bodrum'da suyun yetersiz olması nedeniyle kesintilerin yaşanması gündeme gelebilir" dedi.   

BÜLENT ERSOY HANGİ MUĞLA İLÇESİ BAŞKANINI KUTLADI? BÜLENT ERSOY HANGİ MUĞLA İLÇESİ BAŞKANINI KUTLADI?

Bodrum'da yer alan Mumcular Barajı, toplam 18 milyon metreküp dolum hacmi kapasitesine sahipti, ancak 1 Ocak 2023 itibarıyla sadece 6,37 milyon metreküp su depolanabildi. Bu düşük rezerv nedeniyle 25 Nisan tarihine kadar Mumcular Barajı'ndan su alımı yapılmadı. Bir gün sonra, barajdan su alımı yeniden başlatılarak, Bodrum halkına su temini sağlandı. Ayrıca, bu süreçte alternatif su kaynaklarından da besleme yapıldı.

SU İLETİMİ DURDURULDU

Son gelişmelere göre, su seviyesinin yüzde 8'e kadar düşmesi sonucu Mumcular Barajı kapatılarak su iletimi durduruldu. Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürü Baki Ülgen, Mumcular Barajı'ndaki su seviyesinin düşmesi hakkında şu açıklamalarda bulundu, "Önemli bir su kaynağımız, su kalmaması nedeniyle kapatıldı. MUSKİ Genel Müdürlüğü olarak ilave su kaynakları için önemli çalışmalar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. İlerleyen günlerde Bodrum'da suyun yetersiz olması nedeniyle kesintilerin yaşanması gündeme gelebilir. Bunun yaşanmaması için tüm ekiplerimizle gerekli önlemleri almaya çalışıyoruz. Ancak sadece MUSKİ tarafından yapılan bu çalışmalar, tek başına yetersiz kalabilir. Diğer tüm kurum ve kuruluşlarda üzerlerine düşeni yapmalı ve Bodrum'un geleceği için büyük ölçekli bir içme suyu planlaması yapılmalıdır" ifadelerinde bulundu.