4E71Cfb0 Bada 4Ccf A912 B5Bbb982Dd90

Muğla'nın Bodrum ilçesinde ilk kez düzenlenen Sarıkamış şehitleri anma yürüyüşüne Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Dalak, Bodrum Müftüsü İbrahim Kapancı, Bodrum Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Oktay Dumruk, Bodrum Gençlik Merkezi Müdürü Eylem Dumruk, Gençlik Hizmetleri Müdürü Münir Özalp, Şube Müdürleri, protokol üyeleri, Gaziler, gönüllü gençler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

BODRUM BASKETBOL KADINLAR SÜPER LİGİ'NDE BODRUM BASKETBOL KADINLAR SÜPER LİGİ'NDE

1-713

Yürüyüş sonunda Belediye Meydan'ında aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Bodrum Gençlik Merkezi gönüllü gençleri tarafından şiirler okundu, Bodrum Müftüsü İbrahim Kapancı tarafından aziz şehitlerimizin anısına dualar okundu, ardından çorba ve lokma ikramında bulunuldu.

4E71Cfb0 Bada 4Ccf A912 B5Bbb982Dd90

Bodrum Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Oktay Dumruk şehitleri anma programında yaptığı konuşmada “Cennet yurdumun hangi taşını yerinden oynatsanız altından bir destan fışkırır. Allahu Ekber dağlarında Mehmetçiğin kahramanlığına yağan kar, donmuş dağ ve taşlar şahittir. Ecdadımız 109 yıl önce Sarıkamış’ta vatan uğruna gözlerini kırpmadan ölümüne yürüdüler. Atalarımızın bize miras bıraktığı bu cennet vatanı korumak, yüceltmek ve gelecek nesillere teslim etmek asli görevimizdir. Onların gösterdiği cesaret ve fedakârlıklarını hatıralarını yaşatmak en büyük sorumluluğumuzdur. Allahu Ekber dağlarında mukaddes vatan için donarak şehit olan vatan evlatları kar, kış demeden, geri dönmeyi bir an bile düşünmeden tarihin en soğuk günlerinde vatan uğruna, millet uğruna hakka yürüdüler. Vatan ve millet sevgisinin inancın, fedakârlığın ve kahramanlığın destanını yazan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.