FETAV (Fethiye Turizm ve Tanıtma Derneği) organizasyonuyla Fethiye’nin Foça Mahallesi Çalış Mevkii’nde 14 günde bir 2. El pazarı kuruluyor. Pazarda giyimden, ayakkabıya, takıdan, antikaya kadar birçok 2.El ürünü bulabileceğiniz 2. El Pazarı’nda stant satışından elde edilen gelirler FETAV tarafından öğrencilere burs olarak geri dönüyor. Vatandaşlar da bu pazarda evlerinde ihtiyaç fazlası kullanmadıkları ürünleri satarak gelir elde etmiş oluyorlar.

"FİYATLAR DÜŞÜK AMA SATIŞ YOK"

ÜCRETSİZ DOĞALGAZ DESTEĞİ DEVAM EDECEK Mİ? ÜCRETSİZ DOĞALGAZ DESTEĞİ DEVAM EDECEK Mİ?

Geçmişte sadece 2. el ürünlerin yer aldığı pazarda son zamanlarda kullanılmamış sıfır ürünlerin satışının da yapılması bazı vatandaşlar tarafından 2. el pazarı da amacının dışına çıkmaya başlamış eleştirilerinin yapılmasına neden oluyor.

Havanın güzel olması nedeniyle oldukça kalabalık olan pazarda satış yapan vatandaşlar fiyatların düşük olmasına rağmen yeterince satış yapamadıklarından da şikayet ediyorlar. Vatandaşlar, bunun en büyük nedeninin ekonominin kötü gidişi nedeni ile pazara gelen vatandaşların maddi imkânlarının yetersizliği olarak ifade ediyor.