Çanakkale'de 4.9 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. AFAD'ın aktardığı bilgilere göre saat 21.38'de Yenice ilçesinin merkez üssü olduğu sarsıntı İstanbul, Tekirdağ, Edirne ve Bursa gibi çevre illerden de hissedildi.

10.44 kilometre derinlikte kaydedilen sarsıntıyı hissedenler kısa süreli panik yaşarken herhangi bir olumsuz gelişme aktarılmadı.

OTOYOLDA FECİ OTOBÜS KAZASI! ÖLÜ VE YARALILAR VAR OTOYOLDA FECİ OTOBÜS KAZASI! ÖLÜ VE YARALILAR VAR

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Çanakkale merkezli deprem hakkında "Çanakkale Yenice'de 4,9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Çevre illerden de deprem hissedilmiştir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." ifadelerini kullandı.

İKİNCİ KATTAN ATLAYAN VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca deprem sırasında ikinci kattan atlayan bir vatandaşın ağır yaralandığını ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini bildirdi.

Bakan Koca, gelişmeyi şu ifadelerle bildirdi: "Çanakkale Yenice'de meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremde, Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki bir vatandaşımız, korku sebebiyle ikinci kattan atlayarak ağır yaralanmış; ambulansla kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir."