6. KATTAN DÜŞEN İŞÇİDEN ACI HABER 6. KATTAN DÜŞEN İŞÇİDEN ACI HABER

Dolandırıcılıktan elde edilen paraları aklamak iddiasıyla gözaltına alınan fenomen kardeşler Bahar ve Nihal Candan kardeşlerin gözaltına alınıp tutuklandığı suç örgütüne yönelik dördüncü bir operasyon daha yapıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri bu kez 6 şüpheliyi daha gözaltına aldı. Şüphelilerden 3'ü çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirilği ekipleri, 2020'de gelen ihbarlar üzerine soruşturma başlattı. İstanbul'da "gümrükten hacizli otomobil getirerek yarı fiyata satıyoruz" yalanıyla birçok kişiyi dolandıran Eren K.'nın liderliğini yaptığı çete, polis ekiplerince düzenlenen baskınla çökertildi. Çetenin elde ettiği paralarla Tokat'ta hayvan yetiştiriciliği yaptığı iddia edildi.

Düzenlenen operasyonda 275 büyükbaş, 473 de küçük baş hayvan ele geçirildi. 24 kişi gözaltına alınırken şebekenin vurgun büyüklüğünün 100 milyon lira olduğu kaydedildi. Olayla ilgili 29 müşteki olduğu ortaya çıktı. 24 kişinin tutuklandığı olayın ardından soruşturma dosyası kapanmadı.

OPERASYONLAR PEŞ PEŞE DEVAM ETTİ
Yapılan zincirleme çalışmaların ardından çetenin devamı olduğu iddia edilen Onur A.'nın liderlik ettiği bir şebeke takibe alınmaya başlandı. Elde edilen bilgilere göre, şüphelilerin, devlet kurumlarından ihale yoluyla sözde ucuza araç alıp, ağlarına düşürdükleri kişilere ucuz araç satışı yaparak güven kazandıklarını, bu yöntemle araç talepleri alarak para topladıklarını tespit etti.

13 kişiden yaklaşık 10 milyon lira toplayan şüphelilerin ihalede sorun olduğu gerekçesi ile mağdurlara geri ödeme yapmayarak araç teslimi sağlamadıkları belirlendi. 3 Mayıs 2023'de düzenlenen operasyonda Onur A.'nın olduğu 6 kişi gözaltına alındı. Bu operasyonda 5 kişi tutuklandı.

LÜKS RESTORANLARDA TANITIM YAPTILAR
Soruşturmanın ikinci ayağında tutuklanan şüphelilerin ardından Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine soruşturmanın devamı sürdürüldü. Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri yaptığı çalışmalarda tutuklanan Onur A. ile ilgili önemli detaylara ulaşıldı.

Polisin elde ettiği çalışmalara göre, Onur A., tuzağına düşürmek için çağırdığı müştekileri lüks restoranlarda yemek vererek sözde satışını yapacağı araçların tanıtımını yaptı. Bu tanıtımlarda da iddialara göre arkadaşları olan Bahar Candan ile Nihal Candan'ı kullandı.

BAHAR VE NİHAL CANDAN KARDEŞLER TUTUKLANDI
Soruşturmaya yönelik devam eden çalışmalarda; örgüt içerisinde yer aldığı ve liderliğini yaptığı belirlenen Onur A.,'nın daha önceden tutuklandığı öğrenildi.

Kasım ayında yapılan operasyonda ise Bahar ve Nihal Candan kardeşler bu örgütün elde ettiği iddia edilen dolandırıcılık paralarını aklamak suçundan gözaltına alındılar ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

4. OPERASYONDA 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri 2024 yılına girildiğinde de bu çeteye yönelik operasyonlarına devam etti.

Yapılan çalışmalarda çete ile bağlantılı olduğu değerlendirilen şüpheliler Berk E. (22), Şahin B. (47), Barış V. (48), Ali K. (32), Ebu B.G. ve Ahmed Y.Ç.'yi gözaltına aldı.

Önceki gün adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.