31 Mart 2024'te yapılacak olan yerel seçime kısa bir süre kala CHP'nin Muğla Ortaca'da hangi belediye başkan adayı ile yola devam edeceği merak konusu. Adayın ön seçimle belirlenmesi kesinlik kazanırken CHP Ortaca İlçe Teşikilatı'ndaki üye sayısındaki ilginç hareketliliği Haber 48'den Ersin Turan yazdı.

Turan, üye sayısındaki şaibe dolu süreçle ilgili bilgiler paylaşırken konunun yargıya taşınma ihtimalini açıkladı. İşte Ersin Turan'ın konuyla ilgili araştırma yazısı:

Seçime iki buçuk ay kala Ortaca ilçesinde aday belirleme işlemleri dedikodularla çalkalanıyor.
Sanki bir kişinin aday olarak belirlenmesi isteniyorcasına her hafta aday belirlemek için uygulanması gereken kararların bir türlü uygulanmaması bazı aday adaylarını huzursuz ederken il ve ilçe teşkilatının şaibelerle dolu konulara aydınlık getirmemesi de kafalarda NEDEN? sorusunu ortaya koyuyor.

MÜŞTERİ GİBİ TAKSİYE BİNİP KAFASINA SIKMIŞLAR! MÜŞTERİ GİBİ TAKSİYE BİNİP KAFASINA SIKMIŞLAR!

EVREN TEZCAN DÖNEMİNDEKİ ÜYE HAREKETLİLİĞİ

Ortaca CHP 2019 yılında toplam 1581 üye ile dönemin İlçe Başkanı olan Evren Tezcan’a geçtikten sonra zamanla bu sayı 04.09 2023 tarihinde 2132 üye sayısına ulaşmış. Ancak bu liste kontrol edildiğinde 161 kişinin numarasında hata 239 kişinin isminin karşısında irtibat numarası olmadığı kısacası bu listede 400 kişiye ulaşılamaz göründüğü.

2024 yılına gelindiğinde 01.04.2024 tarihinde yapılan üye listesi güncellemesinde üye sayısı 2132 den 2155'e ulaşmış. Fakat bu güncellemede de 161 kişinin telefon numarasının hatalı olduğu 306 kişinin irtibat numarası olmadığı, yani  467 kişiye ulaşılamaz olduğu görülmüş. Hemen ardından şaibeler arttıkça aday adaylarının bazıları konunun aydınlığa kavuşturulmasını istemesiyle üye listesi 04.01.2024 tarihinde yani bir hafta sonra 11.01.2024 tarihinde yeniden güncellenmiş ve bu güncellemede birden 32 kişinin daha eklendiği görülmüş.
Son güncellemede ise 154 kişinin adreslerinin karşılığında irtibat numaralarının olmadığı 60 kişinin ise telefon numaralarının aynı olduğu görülüyor.

YARGIYA TAŞINMA İHTİMALİ

Evren Tezcan dönemine ve sonrasına gelen bu üye listesindeki şaibelerin aday adayları arasında "Bu liste mi sandıkta oy kullanacak? Seçime altı ay kala yapılan üyelerin aday belirlemesinde oy kullanamayacakları bilinirken bu yapılan üyeler hangi tarihte üye yapıldı? Üyelik formları sümen altın da bekletildi mi? Bu üyeler 21 Ocak tarihinde oy kullanacaklar mı. Bu üyeler özellikle mi yapıldı?" soruları soruluyor.

Bu arada kulağıma gelen söylentiler. Önceki akşam 8 aday adayının bir parti büyüğünce bir yerde toplanmasından da olumlu bir ortak karar çıkmadığı bazı aday adaylarının duruma tepkili olduğu ve konuyu eninde sonunda yargıya taşıyacakları söyleniyor.