Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından Parti Meclisi Toplantıları sonrasında belediye başkan adayları açıklanmaya devam ediyor. Geçen hafta yapılan son Parti meclisi Toplantısı’nda Kavaklıdere’de Saffet Karabıyık, Dalaman’da Sezer Durmuş, Köyceğiz’de Ali Erdoğan ve Yatağan’da Mesut Günay’ın belediye başkan adayı oldukları kesinleşmişti. Ayrıca Ortaca ve Ula İlçesi’nde de önseçim yapılmasına yönelik karar alınmıştı.
Yaşanan bu gelişmelerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nin yarın yapılacak olan Parti Meclisi Toplantısı’ndan Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın yanı sıra Seydikemer, Fethiye, Bodrum, Milas, Marmaris, Datça ve Menteşe belediye başkan adaylarının kim olacağına yönelik kararın çıkması bekleniyor. 
ÖN SEÇİM YAPILMADAN YAPILAN ATAMALAR ELEŞTİRİLİYOR
CHP’de Muğla İlçeleri’nden sadece Ula ve Ortaca’da belediye başkan adayı belirlenmesi için ön seçim yapılacak olması Muğla geneli için ön seçim bekleyen teşkilatlarda hayal kırıklığı yarattı. Daha önce Muğla İl Başkanı Zekican Balcı tarafından ısrarla ön seçim yapılacağı ifade dilen diğer ilçelerden Dalaman, yatağan ve Köyceğiz’de ön seçim yapılmadan belediye başkan adaylarının atama ile belirlenmesi hayal kırıklığı yaratırken desteklediği aday atanmayan teşkilat üyeleri tarafından da eleştiri konusu oldu.
MEVCUT BELEDİYE BAŞKANI BULUNAN İLÇELER AÇIKLANACAK MI?
Cumhuriyet Halk Partisi’nde Muğla’da bugüne kadar mevcut belediye başkanı olmayan Cumhur İttifakı tarafından yönetilen ilçelerin adaylarının açıklanması, mevcut belediye başkanı olan yerlerde adayların açıklanmaması kimi zaman eleştiri konusu oluyor. Bazı kaynaklardan alınan bilgilere göre Muğla’da mevcut belediye başkanı CHP’li olan ilçelerde belediye başkan adaylarının Ocak Ayı sonu Şubat Ayı başı gibi açıklanabileceği de ifade ediliyor. Mevcut belediye başkanlarından Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar aday adayı olmamış Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise büyükşehir belediye başkan aday adaydı olmuştu. Bu iki ilçede de ön seçim kararının çıkabileceği de konuşulanlar arasında.
SEYDİKEMER’DE DURUM NE OLACAK?
Cumhuriyet Halk Partisi’nde Muğla İlçeleri’nde mevcut belediye başkanı olmayıp ta hiçbir karar verilmeyen tek ilçe Seydikemer. CHP’nin belediye başkanı olmadığı Dalaman, Köyceğiz, Kavaklıdere ve Ula İlçesi’nde belediye başkan adayları açıklanırken Ortaca ve Ula’da ön seçim kararı alınmıştı. Ama belediye başkanı AK Parti’li olan Seydikemer ile ilgili henüz hiçbir karar alınmadı. Bunun sebebinin İyi Parti Belediye Başkan Adayı Harun Sağır’ın Seydikemer’de CHP tarafından destekleneceği ve burada CHP’nin aday çıkarmayabileceği şeklinde yorumlanıyor.
ANKETTE SORULAN 3 İSİM ARASINDAN MI SEÇİLECEK?
CHP Genel Merkezi tarafından Muğla’da geçtiğimiz haftalarda anket çalışması yaptırıldığı ve dijital olarak yapılan bu ankette ilçelerde kaç aday adayı olursa olsun sadece 3 isim üzerinden tercih yapılması istendiği ifade edilmişti. Belirlenen belediye başkan adaylarının sadece bu isimler arasından mı seçilip, seçilmeyeceği de kamuoyunun merak ettiği bir diğer soru.

BAŞKAN KIYANÇ, MUĞLASPOR’UN HEDEFİNİ AÇIKLADI BAŞKAN KIYANÇ, MUĞLASPOR’UN HEDEFİNİ AÇIKLADI