Yerel Seçimler öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday belirleme telaşı devam ediyor.  Yapılan son Parti Meclisi Toplantısı’nda alınan kararlar ile Cumhuriyet Halk Partisi’nde 7 büyükşehir belediyesi 6 ilin belediye başkan adayları ile birlikte toplam 353 belediye başkan adayı belirlenmiş oldu. Belirlenen adayların içerisinde Muğla’dan sadece bir ilçenin dayı belli oldu. CHP Kavaklıdere İlçesi’nde tek aday adayı olarak başvuru yapan Saffet Karabıyık CHP Kavaklıdere Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı.

OLAN İŞE ALINAN İŞÇİLERE OLDU! OLAN İŞE ALINAN İŞÇİLERE OLDU!

MUĞLA VE İLÇELERİNDE ŞİMDİLİK ÖN SEÇİM YOK 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Muğla’nın 13 ilçesinde de teşkilatlar ön seçim kararı beklerken yapılan son Parti Meclisi toplantısında hayal kırıklığına uğradılar. Yapılan parti Meclisi Toplantısı sonrasında açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Parti Meclislerinde bazı belediye başkan adaylarının belirlendiğini belirterek "MYK toplantımızı gerçekleştirdikten sonra PM'de 160 seçim çevresi görüşüldü. Bu 160 seçim çevresinin 35'inde ön seçim kararı alındı. 126 seçim çevresinde ise adaylar belirlendi" dedi. Önseçim kararı alınan 35 seçim bölgesi içerisinde Muğla ve ilçelerinin olmaması dikkat çekti. Muğla İl ve ilçe teşkilatları önümüzde ki hafta yapılacak olan Parti Meclisi Toplantısı’nda görüşülecek seçim bölgeleri içerisinde Muğla ve ilçelerinin de olmasını ve Muğla genelinde önseçim yapılma kararının alınmasını bekliyorlar.

ANKET BÜYÜK HEYECAN YARATTI. BAZI ADAY ADAYLARI ELENDİ Mİ?
 

Muğla ve İlçelerinde bu hafta anket heyecanı vardı. Teşkilatların bazıları üyelerine 312 ve 212’ li numaralardan gelen aramaları cevaplamaları ve ankete katılmaları yönünde mesaj gönderdi. Ardından dijital olarak yapılan anketten her ilçeden belediye başkana dayı olarak k,imi görmek istiyorsunuz sorusuna karşılık 3 aday adayının isminin söylenmesi 3’den fazla aday adayı olan ilçelerde diğer aday adayları elendi mi? sorusunu gündeme getirdi. Edinilen bilgiye göre Fethiye’de katılımcılara mevcut başkan Alim Karaca, Mehmet Demir ve Emrah Doğu Ortaca’da Evren Tezcan, Necdet Doylan ve Orhan Karaçelik isimleri soruldu.